Senaste noteringsnytt
Oförutsägbara grispriser, som fotbolls-EM
Utvecklingen av noteringarna i Europa är lika oförutsägbara som matcherna i fotbolls-EM. Alla gillar att grilla mellan matcherna, men det ger inga stora avtryck på grispriserna i Europa. Noteringarna har trots EM kommit under press, undantaget franska noteringen som rapporteras ha en något livligare utveckling till det bättre.
Förutsägbar är dock den danska noteringen som sedan länge utgjort akterlanternan för de europeiska grispriserna (Sverige är tillsammans med Danmark ensamma kvar på 1,4-euronivån och Sverige riskerar bli ytterligare en lanterna i aktern på den europeiska grisskutan, red anm).
I flera länder rapporteras noteringarna som katastrofnyheter. Belgien -7 cent, Tyskland -5, Holland och Österrike -4. Orsaken till prisfallet är att slakteriernas marginaler minskat. Särskilt gäller detta i Tyskland. När tyska grispriset trycks ned, måste grannländerna följa med, annars åker grisarna över gränserna.
Prognos: Utvecklingen för noteringen är som sagt svår att förutse, men det väntas goda utsikter för vädret, vilket kan få fotbollssupportrarna att ta fram grillen. Negativt för konsumtionen är å andra sidan att semestrarna börjar i en del av de tyska delstaterna. ISN /LG 080626

Scans 20-öring blev ingen höjning med nya prisskalan
Läsare protesterar mot att vi sa att Scan höjer grispriserna v 26. Med nya prisskalan för vikt och klass är 20-öringen redan uppäten.
Jag litar på våra läsares kalkyler och backar. Vi kan väl säga så här: Scan höjde noteringen med 20 öre. Men man skärpte samma vecka och utan förvarning reglerna. Det behöver inte ha med varandra att göra. Jag markerar nu både Scans och Skövdes noteringspriser med ett litet "a" i tabellen. Det betyder att ny skala för priserna i noteringen används. Mer /LG 080625

Scan höjer 20 öre
Scan höjer noteringen 20 öre för slaktgrisar och suggor vecka 26, liksom SLP, Nyhléns och Dalsjöfors. Scans smågrisar stiger 5 kr, Dalsjöfors 10.
Scan har fortfarande 2 - 3 veckors väntetid på att få smågrisar hämtade. Vi har tidigare sagt att det är förvånande, eftersom prognosen fortsatt är ett högre grispris i höst, även om det är långt till "16 - 17 kr före semestrarna". Uppfödarna verkar ha mer känsla i fingrarna.
En enskild förklaring jag hörde igår var att det är motstånd mot att köpa in dyr spannmål, eftersom den kalkylen är för dålig. Siktet är, enligt uppfödaren, att sätta in grisar när man har nya egna skörden under tak. Det är i varje fall likviditetsmässigt bättre.
Torkan har också gjort att man blivit försiktigare. Det varma vädret var något vi önskade för att sälja griskött, inte för att producera nytt! Torka med minskad skörd var inte bra ovanpå det det höga foderpriset.
Ginsten har oförändrade priser och övriga slakterier avvaktar med att sätta priset till måndag. Ginsten aviserar höjningar v 27. Då blommar västkusten upp med alla sina sommargäster.
Cato Gustafsson sa under Sveriges Grisföretagares bankett i går att Skövde Slakteri höjer noteringen 2 kr nästa vecka. Men det var för att höja stämningen vid middagen och för att han tvingades meddela att Sverige förlorade mot Ryssland i fotboll med 0-2. Vi får se om höjningen blir 10 %, som Scan och Dalsjöfors. Skövde Slakteris notering v 25 var oförändrad. V 24 höjdes grisar med köttprocent 57 med 40 öre.
Danska noteringen var oförändrad.
P g a den svenska midsommaren och tidigarelagda @-GRIS, saknas en del uppgifter i tabellerna från länder utan midsommarhelg. Jag daterar upp @-GRIS efter hand. Kolla uppdateringarna på GrisPortalen!
Till slut tackar jag för den eloge jag fick för @-GRIS och GrisPortalen under Sveriges Grisföretagares stämmobankett. Under kvällen var det många som sämde in i Annika Bergmans tal. Det glädjer.
Jag tillönskar alla
Glad Midsommar!

Balanserad europeisk marknad
Den europeiska grisköttmarknaden är åter lugn, efter svängningar med tecken på nervositet tidigare veckor. Majoriteten av de europeiska länderna rapporterar balans mellan utbud och efterfrågan, trots att försäljningen av typiska grillprodukter mattats av. Som en konsekvens är grispriserna oförändrade i de flesta länder. I Österrike och Holland har priserna sänkts, medan priserna i Frankrike och England visar en mindre ökning.
I Spanien strejkar lastbilschafförerna, vilket medfört en del logistiska problem. Det gäller både transport av levande djur och distribution av köttprodukter. Grisnoteringen har dock kunnat hållas opåverkad.
Prognosen är att marknaden i Europa är ganska väl balanserad de närmaste dagarna. Väderprognoserna är sakta stigande temperatur, vilket kan sätta igång grillarna igen och öka konsumtionen av griskött. /ISN/LG 080618







Läs senaste nytt på
GrisPortalen
• Grisproducenterna bytte namn
• KI tappar halva budgeten
• Han vill lägga ner Y-klubben
• Y-priset till Anders Wärléus
• "Otrogna" kan vara oförsäkrade
• Bosse Larsson har slutat
• Ludvig Nilsson ordförande i QG
• Tre spenpar före naveln önskas
• Gunnar Bergström slutar
• Autofom införs i Kristianstad
• Nya spotpriset har "ringts in"
• Stämmoeloge till @-GRIS
• Billigare spannmål, dyrare soja
• Obligatorisk PMWS-vaccinering?
• <30 smågrisar ger inga lån i DK
• Carl-Olof vickar som QG-ledare
(En del av dessa nyheter dateras upp efterhand.)


Marknadskommentarer
slaktsvin
Scan
Vi har nu kommit in i en stabilare period på grisköttsmarknaden. I Europa ligger efterfrågan på en stabil nivå med i stort sett oförändrade priser på de flesta detaljer. Detsamma gäller för den svenska marknaden där Scan har bra efterfrågan på alla grisköttsdetaljer.
Inför midsommarhelgen är fokus givetvis mycket på grillen och våra olika grillprodukter som säljer fortsatt bra. Scan höjer noteringen på både slaktsvin och sugga med 20 öre per kg.
Vi vill också passa på önska alla en
Glad, God och Smakrik Midsommar!

Ginsten Slakteri
Bengt Göran Bengtsson: -Vi fortsätter med oförändrad notering nästa vecka, men aviserar höjning veckan därpå. Även om Scan höjer, är det fortfarande långt avstånd mellan Scans och vår notering.
-Veckan före midsommar har varit mycket bra, men en sämre vecka väntas vecka 26. Det är vanligt med svagare försäljning efter en storhelg. Sedan börjar dock semestrarna och de brukar vi ha nytta av här på västkusten. Då ökar antalet konsumenter i det område vi har den huvudsakliga försäljningen.

Ugglarps Slakteri
Thomas Olander: -Det har varit en vecka där allt styckat sålts. Priset på charken har varit oförändrat, men det känns bra att vi fått iväg all fläsktvåa. Det är fortfarande priset till charkindstrin vi jobbar med.

Dahlsjöfors Slakteri
Peter Johansson: -Det har varit något avvaktande försäljning under veckan. Det är inga produkter som sticker ut i försäljningsstatistiken.

LSO (HKScan)
Ulf Jahnsson: -Slakten är helt normal, men det är fortfarande en del grisar i kö.
-På marknadssidan strömmar billigt kött in från Tyskland och Danmark. Det är stora prisskillnader mellan finskt kött och import, särskilt på ytterfilé utan ben.
-Det har varit bråttom att hinna få ut alla varor till butikerna före helgen.
-Grisköttet gynnas av att nötkött dyrt när importen är mycket liten från Sydamerika. Innerfilé av nöt kostar 40 - 50 € per kg. Det är brist på nöt och samma pris på finskt och import.
Österbottens Kött
Stefan Saaristo: -Midsommar är årets höjdpunkt för konsumtionen av griskött. För Atrias del har vi lyckats oerhört bra med leveranserna inför helgen, så nu återstår endast väderfaktorn, som är avgörande för konsumtionen. Finländarna grillar dock oavsett oavsett väder, så vi ser fram emot en hög konsumtion.
-Traditionen bjuder att man åker ut i skärgården i kväll och äter sallad, korv och grillprodukter. Sill finns också med på helgens menyer.
-Som sagts tidigare är tysk ytterfilé (kotlett) väldigt billig i finska butiker. Det gäller även snittad. På marinerad grillytterfilé kan skillnaden mot Atrias vara 3 - 4 € per kg. 2 - 3 € är mycket vanlig skillnad mellan tyska och finska produkter. Var skillnaden i pris uppkommer, om det är tyskarna som säljer billigt, eller om det är handeln som sänker marginalerna, vill jag inte uttala mig om.
-En relativt ny Atria-produkt, grillstickor med både griskött och vitt kött (fjäderfä) har ökat starkt i försäljning.
-Jag tillönskar alla grisuppfödare en Trevlig Midsommar!

Danish Crown
Skinkemarkederne er præget af kundernes afventende holdning på grund af udlagring fra Privat-Oplagrings-ordningerne og manglende prisforhøjelser til detailhandelen. Stort set handledes der dog til uændrede priser.
Det samme gælder bove og produktionskød, dog med visse svaghedstegn.
Baconmarkedet er roligt, men rabatgivning fra især Holland finder sted.
Bedste marked for tiden er Rusland, men da kun 20 % af den danske produktion har adgang, er betydningen begrænset. Der arbejdes stadig på højtryk for at ændre denne situation.

Grisportalen.se ska ha bästa informationen! Tipsa om nyheter och påpeka ev fel!

GRIS
Berga 311, S-692 93. Kumla
Lars-Gunnar Lannhard
070-6636090, 019-576090
lg.lannhard@agrar.se
@-GRIS 19 juni 2008
@-GRIS är en del av tidningen GRIS, med aktuella grisnoteringar och senaste noteringsnytt.
För övriga nyheter se www.grisportalen.se
Klicka här för senaste notering
Senaste uppdatering gjord 26 juni 15,00
gris@agrar.se 070-663 60 90, 019-57 60 90

Grispriserna vecka 26

Partipriset
Partipriset är inte uppdaterat.

Slaktsvin, grundnotering för bäst betalda viktgrupp
Slakteri Viktgr kg v 26 v 25 v 24 v 23
Spotpris, Sverige** 73-94,9 16,70 16,50 16,50 16,20
Dalsjöfors Slakteri 70-94,9 15,80 15,60 15,60 15,60
Skövde Slakteri 75-94,9 a15,80 a15,80 a15,80 a15,80
Spotpris, Tyskland* 84-102 15,46 15,92 15,85 15,85
Dahlbergs Slakteri 71-94,9 15,40 15,20 15,20 15,20
Ginsten Slakteri 65-94,9 15,20 15,20 15,20 15,20
Blå Kustens Slakteri 73,9-99,9 15,10 15,10 15,10 15,10
Ugglarps Slakteri 70-94,9 15,10 14,90 14,90 14,90
KLS 64-94,9 15,00 14,80 14,80 14,80
SLP 70-96,9 14,65 14,45 14,45 14,25
Scan avtal 75-96,9 14,35a 14,15 14,15 13,95
Nyhléns & Hugos. avt 75-96,9 14,35 14,15 14,15 13,95
Scan ej avtal 75-96,9 12,85a 12,65 12,65 12,45
Gröna siffror =Ökning Röda = Minskning Oförändrat.
a = Ny prisskala, där bästa viktklass och kött-% betalas högre, övriga relativt mindre.
* Grisarna exporteras till Tyskland. ** Grisarna säljs till svenska slakterier.
OBS! Du måste i båda fallen betala frakten till slakteriet. Per Karlsson, Boarps gård, Eldsberga, samordnar prisinformationen, samt intresseanmälningar från säljare och köpare. per@boarpsgard.se 0701-74 90 12, fax 035-430 77. Mer info

Slaktsvin, Norden, noteringar
Skr Slakteri Viktgr. kg valuta v 27 v 26 v 25
12,47 Danish Crown 70,0–83,9 dkr 10,10 10,10 10,10
25,07 Nortura 71,1–81,0a nkr - 20,86 20,86
12,27 LSO (HK) 75 – 90,5b euro - 1,31 1,31
12,64 Österbottens 76 – 84 euro -c) 1,35c) 1,35c)
13,11 Snellman 80–101 euro - 1,40 1,40
Ländernas avräkningspriser kan inte jämföras exakt med varandra p g a olika prissättningssystem och med varierande efterbetalning, i Danmark ca 1 skr. I Danmark avräknas vid 60 %. Varje procentenhet är värd ca 10 danska öre.
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m.
b) Avräkning sker vid 59 % kött. Priset inkluderar de tillägg praktiskt taget alla kan få. Det är 1 cent för internetanmälan och 2 cent för tecknat avtal, som utfallet är i snitt för 1 - 3 år.
Danish Crowns notering är bruttonotering. Sedan görs avdrag. Exkl efterlikvid.
c) = OBS! 76 - 84 kg. Vid 77 - 92 kg är priset 3 cent lägre.

Slaktgrisar, garantipris (lägsta pris, vecka)
Inget slakteri har offentliga garantpriser f n.

Slaktsvin, Europa, landsnoteringar resp korrigerade
Skr Land v 26 v 25 v 24 v 23 v 22
21 juni Landsnotering euro euro euro euro euro
15,46 Tyskland 1.65 1,70 1,70 1,70 1,62
12,84 Frankrike - 1,385 1,371 1,321 -
11,80 Belgien - 1,260 1,260 1,260 -
10,84 Italien - 1,122 1,125 1,125 -
26 juni jämförbara*
17,70 Tjeckien - - 1,886 1,720 1,707
15,86 Polen - - 1,690 1,698 1,688
15,77 England - 1,680 1,643 1,594 1,542
14,98 Tyskland 1,596 1,646 1,646 1,646 1,556
14,93 Österrike 1,590 1,630 1,650 1,650 1,570
15,80 Spanien 1,683 1,689 1,689 1,632 1,575
14,74 Italien 1,570 1,570 1,506 1,418 1,411
14,67 Frankrike 1,563 1,555 1,543 1,483 1,431
14,38 Holland 1,532 1,580 1,619 1,619 1,542
14,32 Belgien 1,526 1,600 1,600 1,600 1,526
14,27 Irland - - 1,520 1,520 1,463
14,06 Sverige 1,498 1,487 1,487 1,467 1,471
13,53 Danmark 1,441 1,441 1,646 1,414 1,387
* Landsnoteringar korrigerade för nationella olikheter i klassnings- och betalningssystem. 56 % kött, fritt gård. 79 % slaktutbyte. Siffrorna kan bli korrigerade i efterhand vid ändrad valutakurs. Kan jämföras. Enl ISN.
Tabellen visar redovisad officiell notering (för Sverige Scan avtal) och inte det verkligt utbetalda pris uppfödaren får. Noteringarna visar inte tillägg eller avdrag för veckans aktuella köttprocent och vikt och inte heller olika tilläggsbetalningar, efterlikvider eller årsbonusar (Danmark dock inkl 0,60 dkr).
Enskilda svenska uppfödare kan ha stora "personliga" avtalstillägg utöver noteringen och standardavtalen (tillägg runt 2 kr/kg förekommer). Tabellen visar därför lågt verkligt pris för svenska slaktgrisar. Se även faktisk betalning nedan.

Slaktsvin, faktisk betalning (utbet. belopp/slaktade kg)
8 jun Land v 23 v 22 v 21 v 20 v 19
Skr euro euro euro euro euro
15,24 EU, medelpris 1,627 1,583 1,552 1,508 1,467
-
18,14 Grekland 1,936 1,931 1,931 1,931 1,790
18,12 Lettland 1,934 1,617 1,738 1,633 1,506
17,24 Litauen 1,840 1,903 1,736 1,665 1,618
17,10 Slovakien 1,826 1,537 1,670 1,559 1,541
17,10 Slovenien 1,826 1,537 1,524 1,499 1,423
16,98 Rumänien 1,813 1,762 1,721 1,662 1,662
16,73 Tjeckien 1,786 1,700 1,674 1,604 1,559
16,51 Ungern 1,763 1,725 1,679 1,587 1,510
16,43 Polen 1,754 1,741 1,706 1,600 1,500
16,33 Bulgarien 1,752 1,753 1,753 1,753 1,752
16,32 Tyskland 1,742 1,690 1,645 1,637 1,588
15,91 Luxemburg 1,698 1,698 1,660 1,649 1,559
15,76 Österrike 1,682 1,600 1,476 1,475 1,475
15,19 Spanien 1,622 1,575 1,522 1,492 1,491
15,17 Portugal 1,620 1,570 1,530 1,510 1,500
14,95 Belgien 1,596 1,510 1,513 1,505 1,423
14,93 Sverige 1,594 1,598 1,570 1,521 1,489
14,71 Holland 1,570 1,492 1,473 1,472 1,387
14,69 Estland 1,568 1,528 1,508 1,516 1,502
14,62 England 1,561 1,534 1,509 1,491 1,492
14,46 Italien 1,544 1,518 1,518 1,382 1,381
14,00 Irland 1,495 1,439 1,440 1,435 1,398
13,93 Malta 1,487 1,487 1,487 1,487 1,487
13,68 Frankrike 1,460 1,410 1,370 1,330 1,320
13,59 Finland 1,451 1,480 1,503 1,501 1,498
13,58 Cypern 1,450 1,450 1,450 1,450 1,440
12,75 Danmark* 1,361 1,335 1,335 1,308 1,245
Priset bygger på inrapporterad betalning per kg från de fem största slakterierna i varje land. Slakterierna rapporterar faktiskt utbetalat totalt belopp för slaktgrisarna, som divideras med antal slaktade kilo. Priset fångar därmed även in tillägg och avdrag från noteringen, utfall vid klassning, samt individuella noteringstillägg.
Priset gäller avblodade grisar, inälvor uttagna, utan tunga, borst, klövar, könsorgan, putsfett, njurar och diafragma.
OBS! Priset är utan huvud. Svensk notering är med huvud. Detta gör gör att priserna ovan blir högre.
* Priserna fångar inte in ev efterlikvid vid årets slut. I Danmark betalade Danish Crown ut 73 øre, ca 93 öre, till andelsägarna 2007, vilket bör läggas till danska priset.
Utan att betalningen ändras kan priset förändras något i tabellen mellan veckorna p g a förändring av valutorna. Rapporterat svenskt pris vid slakterierna omvandlas först till euro. Sedan räknar jag tillbaka priserna till skr. Jämför därför helst euro-priserna mellan veckorna.
Uppdateringar av uppgifter kan förekomma i efterhand.

Prenumerera på GRIS!
Fakturera dig själv genom att trycka på någon av knapparna nedan. Skriv ut fakturan. Prenumerationsavgiften finansierar även @-GRIS

Slaktsvin, futurepriser Hannover
Mån 18 juni 12 juni 3 juni 28 maj 21 maj
Juni 1,685 1,670 1,700 1,699 1,610
Juli 1,621 1,630 1,680 1,692 1,638
Aug 1,637 1,637 1,676 1,699 1,650
Sep 1,640 1,641 1,680 1,699 1,645
Okt 1,620 1,620 1,644 1,663 1,630
Nov 1,621 1,630 1,644 1,655 1,645
Dec 1,630 1,639 1,649 1,664 1,648
Jan 1,550 1,575 1,600 1,600 1,610
Feb - - - - -
Mars 1,695 1,690 1,718 1,718 1,748
April - - - - -
Maj - - - - -
Futurepriserna är i € per kg slaktad vikt på svinmarknaden i Hannover, enl Alm. Brand Henton.

Priserna på slaktsvin vid ISNs internetauktion
North-West German Internet Pig Market är en auktion över internet för slaktgrisar. Antalet grisar som säljs är inte stort, men auktionspriserna kan ibland ge en tidig indikation om vart officiella noteringarna är på väg i Tyskland.
Auktionsdag
11 juni
4 juni
28 maj
21 maj
Utbud
840
840
440
505
Sålda
840
840
440
505
Medelpris, euro
1,72
1,73
1,73
1,64
Lägst
1,70
1,73
1,73
1,64
Högst
1,73
1,74
1,74
1,65
Medelpris, skr
16,11
16,12
16,12
15,26

Suggor, galtar köpes för export
Suggor 8,00 kr, galtar 6,00 kr.
Rakt pris med fria vikter och fri klassning!
Göran Eriksson
Göran 0708-42 64 10, Torbjörn 0708-14 31 91
erikssonsdjurtransport@swipnet.se

Suggor, Sverige
Slakteri Kg, 58 % v 26 v 25 v 24 v 23
Göran Eriksson fri vikt & klass 8,00 8,00 8,00 8,00
Scan 140- 7,00 6,80 6,80 6,60
Nyhléns & Hugoson 140- 7,00 6,80 6,80 6,60
SLP 140,1 kg- 6,80 6,80 6,80 6,60
Dahlbergs 140- 6,70 6,50 6,50 6,50
Ginsten 140,1 kg- 6,50 6,50 6,50 6,50
KLS 140 - 6,35 6,15 6,15 6,15
Ugglarps 140,1 kg- 6,20 6,00 6,00 6,00
Dalsjöfors 58% 6,20 6,00 - -
Skövde 140- 6,10 5,90 5,40 5,40
Galtar
Göran Eriksson fri vikt & klass 6,00 6,00 6,00 6,00
Ugglarp flådd 2,75 2,75 2,75 2,75
SLP oflådd 1,90 1,90 1,90 1,90
Scan oflådd 1,90 1,90 1,90 1,90
Skövde oflådd 1,90 1,90 1,90 1,90
Dalsjöfors oflådd 1,90 1,90 1,90 1,90
KLS oflådd 1,65 1,65 1,65 1,65

Suggor, utland
Skr
Slakteri Anm. valuta v 27 v 26 v 25
9,45
Danish Crown 129,9 kg- dkr 7,50 7,50 7,50
20,38
Nortura Fri vikt nkr - 16,91 16,91
Finland
4,21
LSO (HKScan) Fri vikt, E euro - 0,45 0,45
5,05
Österbottens Fri vikt, E euro - 0,54 0,54
5,43
Snellmans Klass E euro - 0,58 0,58
Tyskland
11,05
ZNVG 56 % euro - 1,18 1,19
Galtar
8,19
Danish Crown 109,9 kg- dkr 6,50 6,50 6,50

Viktigaste valutorna
Fredagar idag v 24 v 23 v 22 v 21 v 20 v 19
Pund
11,84
11,82
11,78
11,89
11,72
11,74
11,86
Dollar 6,03 6,08 6,04 6,02 5,92 6,03 6,07
Euro 9,39 9,37 9,32 9,32 9,31 9,33 9,32
Dansk 1,25 1,25 1,25 1,25 1,25 1,25 1,25
Norsk 1,17 1,17 1,17 1,18 1,18 1,18 1,18
Yen 5,61 5,63 5,71 5,71 5,69 5,78 5,83

Smågrisar, Sverige
Slakteri
Klass, kr/kg v 26 v 25 v 24 v 23
Skövde Slakteri
SwedeHam+ 19,50 19,00 19,00 19,00
SwedeHam 18,50 18,00 18,00 18,00
Dahlbergs
Särklass D, mellang. 19,30 19,00 19,00 19,00m
SLP
SLP+ 23 kg 19,10 19,10 19,10 18,75
Ugglarps Slakteri
Särklass, -23 kg 19,00 18,50 18,25 18,25
Ugglarpsgrisen, -23 kg 18,00 17,50 17,25 17,25
KLS
KLS Smågris 23 kg 19,00 18,65 18,40 18,20
Ginsten Slakt
Smågrisar 23 kg* 17,75m 17,75m 17,75m 17,75m
Dalsjöfors Slakteri per gris per gris per gris per gris
Smågris 30 kg*** 501 491 491 491
Scan
Bis Plus 30 kg, mellang. 486 481 481 472
Bis Plus 30 kg, förmedl. 476 471 471 462
Bas 30 kg, mellangårds. 452 447 447 438
Bas 30 kg, förmedling 442 437 437 428
Nyavvanda 9 kg 321 318 318 311
KRAV 30 kg 845 840 840 831
Svenskt spotpris        
Boarps Gård 30 kg** 480 480 480 480
-
Balans i förmedling
Scan, väntetid veckor ca 2-3 v ca 2-3 v ca 2 v ca 2 v
Ugglarps Slakteri balans balans balans balans
Skövde Slakteri balans - balans -
SLP - - - -
KLS - - balans balans
Dalsjöfors Slakteri översk balans - balans
Dahlbergs Slakteri - - balans -
Ginsten balans balans balans balans
Priserna: Färg visar Prishöjning Prissänkning Oförändrat. Balansen: Färg och stil visar: Överskott, brist, balans
* Tillägg upp till 106 kr/smågris tillkommer.
** Över 30 kg + 6 kr, under -8 kr per kg.
*** Tillägg upp till 85 kr möjliga.
m = marknadsavdrag
Ginsten Slakteri, marknadsavdrag -10 kr/smågris

Smågrisar, noteringar utland
Vecka v 27 v 26 v 25 v 24 v 23
Skr
Danish Crown dkr dkr dkr dkr dkr
246
Basis 7 kg 197 193 193 193 188
430
Basis 30 kg 344 342 342 342 333
252
SPF+Myc 7 kg 202 198 198 198 193
436
SPF+Myc 30 kg 349 347 347 347 338
257
SPF 7 kg 206 202 202 202 197
441
SPF 30 kg 353 351 351 351 342
900
Økologi 30 kg 720 720 720 720 726
Nortura, Norge nkr nkr nkr nkr nkr
790
25-kilos - 670 670 670 670
LSO (HK) euro euro euro euro euro
431
25-kg, Priimuus - 46 46 46 46
Snellmans
534
Grund 30 kg A1* - 57 57 57 57
Tyskland
487
ZNVG 28 kg - 52 53 53 53
*) Tillägg för avelsindex 0 - 4 euro/st + mängdtillägg.

Smågrisar i EU, faktiskt avräknade priser
8 jun Land v 23 v 22 v 21 v 20 v 19
Skr euro euro euro euro euro
345 EU, medelpris 36,82 35,95 35,31 35,03 34,60
-
578 Slovakien 61,71 48,57 54,24 34,70 36,60
543 Sverige 58,02 59,05 57,33 55,81 54,18
518 Malta 55,32 55,32 55,32 55,32 55,32
488 Tjeckien 52,09 52,29 46,82 47,98 60,88
467 Tyskland 49,90 48,50 48,40 48,40 47,10
456 Italien 48,70 48,70 48,70 49,20 49,20
446 England 47,60 44,94 44,91 44,73 44,91
434 Finland 46,38 46,88 46,41 46,83 47,06
421 Belgien 45,00 43,00 42,00 42,00 40,50
398 Ungern 42,48 42,06 42,21 43,13 42,26
368 Danmark* 39,28 38,34 36,60 36,59 34,71
323 Holland 34,50 32,50 32,00 31,00 29,50
305 Luxemburg 32,60 32,60 29,84 33,34 31,88
288 Estland 30,78 29,11 29,98 29,08 29,71
270 Polen 28,87 28,14 24,92 23,59 21,82
262 Portugal 28,00 28,00 29,00 29,00 30,00
249 Frankrike 26,60 26,60 26,80 27,20 28,20
205 Spanien 21,97 21,53 22,39 22,49 22,73
Ändringen är i euro och omfattar även veckans valutaförändringar.