Senaste noteringsnytt
Skövde
höjer 20 öre, Scan sänker 20 öre, övriga +-0.
Skövde Slakteri höjer priset på slaktgrisar vecka 12 med 20 öre. Scan sänker lika mycket, medan alla andra slakterier har oförändrade priser.
Det är stor dramatik på den svenska grismarknaden nu, med allt från hopp till nästan förtvivlan.
Det är ingen överdrift att säga att Scans sänkning togs emot med stor förvåning i går torsdag, även om vi sett att alla slakterier har slaktkö, klagar över stärkt kronkurs (kronan är starkare, eller mer normal, än på flera år) och tröghet på marknaden. Men det är endast en vecka kvar till påskveckan, snön smälter, solen skiner och alla hoppas på att snart få grilla. Att sänka är lätt, men höja svårt. Att sänka en vecka och höja nästa är ingen bra taktik och inte väntad. Därför befarade många det värsta, att vi hade ett ännu lägre grispris att se fram emot närmaste tiden.
Att de övriga slakterierna inte följde med Scan nedåt, var således ett gott tecken idag och när Skövde Slakteri meddelade sin höjning i kväll, så blev i alla fall jag positivt överraskad och glad. Jag tror att många grisuppfödare äter sin middag i kväll med god aptit och dricker något gott, trots att det fortfarande är lite rött här och där i mina tabeller.
De många grisarna i slaktkö har förvånat många senaste tiden. Ingen har riktigt kunnat förklara den. Det ska bli intressant att se statistiken över produktion, slakt och handel, när den kommer. I detta @-GRIS har vi spekulerat lite i frågan. Har du några bra svar på frågan, får du gärna maila eller ringa. Ommöbleringar i slakten som inte satt sig ännu, minskad efterfrågan på t ex svensk charkråvara, bättre produktivitet i grisproduktionen, minskat konsumtionsutrymme, är något som nämns.
Förutom trendändringen i Sverige, ser jag att priserna på internetauktionen i Hannover vänt uppåt med 30 öre i veckan. Det är också ett gott tecken. Tyvärr sattes inte tyska noteringen lika positivt, men det blev i alla fall oförändrat, för fjärde veckan. Bedömningen av marknaden är lite olika även utomlands. /LG 100319

Balansnoteringen omräknad
Scans smågrispriser är oförändrade, men balansnoteringen har ändrats. Förändringen och sänkningen av smågrispriserna p g a sänkningen av slaktgrisarna med 20 öre tar ut varandra. Dock utom för nyavvanda, som sänks 2 kr.
Proteinpriserna gör att smågrisfodren är 5 öre dyrare, vilket slår mest igenom för nyavvanda, eftersom det är köparen till smågrisen som får största fördyringen. /LG 100319

Positiv EU-prognos: Färre grisar, större efterfrågan
Den här veckan präglas slaktgrismarknaden av oförändrade priser. Undantaget är Spanien, där noteringen föll med 2 cent. I övrigt är i stort sett alla priser som är jämförbara oförändrade. Som en följd av kursändringar, föll engelska priset räknat i euro. I engelska pund blev noteringen oförändrad.
I Spanien är det fortfarande problem med vintervädret, vilket lägger press på grispriset. I Holland är utbudet på slaktgrisar ganska stort och efterfrågan hänger inte riktigt med. Det blev i alla fall samma notering som i Tyskland, som har stort inflytande på övriga noteringar. Marknaderna rapporteras vara väl försörjd även i övriga europeiska länder.
Prognos: Den press på marknaden för slaktgrisar, som synts senare tid, väntas minska kommande vecka. Dels ser utbudet av slaktgrisar ut att minska något, dels är utsikten till bättre och varmare väder bättre. Det ger hopp om bättre efterfrågan på griskött. ISN 100319

Kolla om du klarar kraven för certifiering
Alla grisgårdar ska anmäla sig för certifiering senast 1 juli. Efter 1 augusti ska det inte gå att leverera grisar till svenskt slakteri, utan att ha gjort detta (export eller destruktion återstår).
På grisportalen.se kan du läsa mer och ladda hem både regler och checklista. Eller pröva här:
Grundcertifiering Gris
ChecklistaLäs senaste nytt på
GrisPortalen
-

Marknadskommentarer
Scan och SLS
Marknadssituation är oförändrad med fortsatt stor press från import på den svenska marknaden. Vi har en fortsatt god anmälan.
Efterfrågan på svenskt kött hos våra kunder och konsumenter håller i sig, även om försäljningen nu tvingas ske till låga prismarginaler. Bra försäljningsvolymer gör att vår slaktkö minskar vecka för vecka.
Vi är många som älskar rök och eld. Vi har förhoppningen på en bra grillpremiär till påsk. Årets grillsortiment innehåller både klassiska grisköttsprodukter såsom grillspjut, flintastek, kamben, spareribes, grillskiva Caj P, olika varianter av grillspett, korv och premiumkött, men också nyheter såsom kryddkorven Boerwors med sydafrikanska smaker, marinerad grillkarré och läckra revben.
Noteringen för slaktgris sänks 20 öre, för sugga är den oförändrad.

KLS Ugglarps
Efterfrågan på den svenska marknaden är säsongsmässigt fortsatt svag både på industriråvara och styckningsdetaljer. Importtrycket är fortsatt starkt och pressar priserna. Påskhelgen närmar sig nu raskt och vi hoppas på en förbättrad marknad. 
Våra priser på slaktgris och sugga är oförändrade. Smågrispriset sätts på fredag.

Ginsten Slakteri
Bengt-Göran Bengtsson: -Det är som det varit tidigare på marknaden, trögt, men vi hoppas att påsken och vårsolen ska få liv i marknaden. Det är i alla fall känslan och förhoppningen.

Nyhléns & Hugosons
Mikael Hugoson: -Nej, nu får det vara nog med sänkningar för min del. Jag följer inte med Scans sänkning nästa vecka. Jag ångrar t o m lite att jag följde med på förra sänkningen för två veckor sedan. Den var inte helt nödvändig. Vi ser redan viss ökning av försäljningen av grillkorv. Därmed vänder försäljningen uppåt igen för våren.
-Det är charkråvaran som är största problemet just nu. Den är väldigt billig att importera. Sänkningen har varit väldigt stor sedan jul, importpriser från 23 - 26 kr före jul till 15 - 16 kr nu. 1 kr sänkning av fläsktvåan motsvarar ca 20 öre på grispriset.
-Problemet är att konsumenterna och handeln inte bryr sig om varifrån charkråvaran kommer. Den är väldigt anonym i slutprodukten.
-Skinkan är också väldigt billig på internationella marknaden. Den är relativt sett dyr och industrin tjänar mycket på att köpa in billig skinka till charkproduktionen.
-Jag tror på snar vändning för grisköttet och då ska man inte sänka. Det är problematiskt att sänka och sedan höja. En sänkning kräver handeln att få del av omedelbart. En höjning kan ta både 6 och 8 veckor att få igenom helt. Datasystemet fungerar tydligen bara i ena riktningen? Sänker vi grispriset, så tjänar vi i slakten inget mera. Effekten blir snarast motsatta, med tanke på att det är så trögt att höja.
-Det är fortsatt gott om grisar för slakt. Vi hade kalkylerat med 20 % lägre slaktvolym, än den vi har idag. Varifrån grisarna kommer, det har jag ingen aning om. Det kan vara viss förbättring av produktiviteten i besättningarna, men det är inte hela förklaringen.
-Vi kan även ha drabbats av viss minskning av konsumtionen. Det är en naturlig förklaring, eftersom elpriset gått upp så kraftigt. De konsumenter som fått 5 000 kr högre elräkning senaste månaderna, kan tänkas ha minskat sina inköp av kött. Någonstans tar man pengarna och elräkningen kommer de inte undan från att betala.

Dalsjöfors Slakteri
Peter Johansson: -Vi har fortfarande en del överstående slaktgrisar, men betar av kön. För första gången på länge har vi ett mindre underskott på suggor.
-Försäljningen av kött är ännu under hård press, särskilt vissa detaljer. Vi har dock känslan att botten bör vara nådd och vi har därför oförändrad notering v 12. Påsk är en bra mathelg, vilket medverkar till att nivån på konsumtionen i varje fall inte blir lägre. Vi hoppas också på bra väder, vilket vi har nu. Det sätter igång efterfrågan på de säsongprodukter som hör till våren.

Dahlbergs Slakteri
Per-Olof Dahlberg: -Det är fortsatt trögt på marknaden, men vändning väntas. Jag låter grispriset vara oförändrat.
-Det är också mycket kött på marknaden, men anledningen vet jag inte. Ommöbleringen i leveraserna kanske inte satt sig riktigt ännu, men det kan även vara bättre produktionsresultat. En halv gris till per kull märks på marknaden, om detta är en orsak.

Boarps Gård
Per Karlsson: -Jag har inga kommentarer. En sänkning av grispriset nu är omöjlig att kommentera på seriöst sätt.

Österbottens Kött (Atria)
Stefan Saaristo: -Det är balans i slakten, men underskott för smågrisar.
-Marknaden inför påsken kan jag inte säga så mycket om ännu, men nu är det normala veckor vad gäller efterfrågan på kött.

LSO (HKScan)
Ulf Jahnsson: -Både slakt och smågrisar är i balans. En stor mathelg väntar, men det är för tidigt att se hur försäljningen går.

Danish Crown
Den europeiska marknaden för färskt kött är oförändrad. Marknaden är splittrat mellan den aktuella sittationen, där det är rikligt med kött på marknaden och därmed prispress, medan det är motsatt är klara tecken på att vintern börjar närma sig slutet och vi går mot påsk. Den första vårsolen väcker således grillfolket, vilket medför stigande priser.
Den engelska marknaden för bacon är fortsatt under press, medan marknaderna i tredje land är oförändrade.

Grisportalen.se och @-GRIS ska ha bästa informationen! Tipsa om nyheter och påpeka ev fel!

GRIS
Berga 311, S-692 93. Kumla
Lars-Gunnar Lannhard
070-6636090, 019-576090
lg.lannhard@agrar.se
@-GRIS 19 mars 2010
Senaste uppdatering gjord 24 mars 22.20
Klicka för veckans senaste notering
Klicka för nästa veckas notering
(Dateras endast upp torsdagar och fredagar)
@-GRIS är en del av tidningen GRIS, med aktuella grisnoteringar och senaste noteringsnytt.
För övriga nyheter se www.grisportalen.se
gris@agrar.se 070-663 60 90, 019-57 60 90
Klicka här för annonspriser!

Kokt flytande potatis
Vi, AniCon, söker ett begränsat antal grisuppfödare
för vår vegetabila blötfoderkomponent, kokt potatis,
runt Vadstena, Ödeshög, Motala. Mer info, klicka här!
Tala med Eva tel 0417-143 44 olseneva@yahoo.se
för information och bokning/beställning.

Grispriserna vecka 12

Partipriset
Scans partipris är från 14 december 18,62 kr. Kött% 58, 69 - 82,9 kg, utan huvud och framfötter.Slaktsvin, grundnotering för bäst betalda viktgrupp
Slakteri Viktgr kg v 12 v 11 v 10 v 9
Skövde Slakteri 70-96,9 a13,25 a13,05 a13,05 a13,45
Ginsten Slakteri 65-94,9 13,00 13,00 13,00 13,40
KLS Ugglarps Topp*** 70-96,9 12,75 12,75 12,75 13,25
Dalsjöfors Slakteri 75-108,9 12,45 12,45 12,45 12,85
Dahlbergs Slakteri 71-96,9 12,45 12,45 12,45 12,85
Spotmarknaden* 73-94,9 12,10 12,10 12,10 12,30
KLS Ugglarps Grund 70-96,9 12,05 12,05 12,05 12,55
Nyhléns & Hugos. avt flexibla 11,70 11,70 11,70 12,10
SLP 70-96,9 11,15 11,35 11,35 11,75
Scan 75-96,9 11,15 11,35 11,35 11,75
-
Eko-grisar
Scan Krav 73-96,9 24,65 24,85 24,85 25,25
Scan Ekologisk 73-96,9 23,65 23,85 23,85 24,25
Gröna siffror =Ökning Röda = Minskning Oförändrat.
a = Prisskala där bästa viktklass och kött-% betalas högre, övriga relativt mindre.
* Grisarna säljs till svenska slakterier. OBS! Du betalar frakten till slakteriet. Priset är vad marknaden indikerar just nu.
** Fritt Hörby. Tillägg från andra orter. Gärna högre vikter.
OBS! Endast hongriisar. Kastrater kan inte exporteras förrän Sverige infört smärtlindring vid kastration.
*** Gäller endast i kombination med tecknat KLS Ugglarps Leveranskontrakt Slaktgris 2010 och med tillhörande ordinarie veckoleveranstillägg.


Slaktsvin, Norden, noteringar
Skr Slakteri Viktgr. kg valuta v 12 v 11 v 10
11,26 Danish Crown 70,0–85,9 dkr 8,60 8,60 8,60
24,88 Nortura 71,1–85,0a nkr 20,40 20,40 20,40
10,80 LSO (HK) 75 – 90,5b euro 1,11 1,11 1,11
11,57 Österbottens 78 – 96 euro 1,19 1,19 1,18
12,84 Snellman 80–101 euro 1,32 1,32 1,32
Ländernas avräkningspriser kan inte jämföras exakt med varandra p g a olika prissättningssystem och med varierande efterbetalning, i Danmark ca 1 skr. I Danmark avräknas vid 60 %. Varje procentenhet är värd ca 10 danska öre.
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter. 60 % kött. +40 øre. per kött%. Noroc-korsning +70 øre per kg.
b) Avräkning sker vid 60 % kött. Priset inkluderar inte tillägg.
Danish Crowns notering är bruttonotering. Sedan görs avdrag. Verklig notering kan beräknas till 10 - 15 öre mindre. Exkl efterlikvid.

Slaktgrisar, garantipris (lägsta pris, vecka)
Inget slakteri har offentliga garantipriser f n.


Slaktsvin, Europa, landsnoteringar resp korrigerade
Skr Land v 12 v 11 v 10 v 9 v 8
19 mar Landsnotering* euro euro euro euro euro
12,84 Tyskland 1,32 1,32 1,32 1,32 1,38
16 mar jämförbara**
14,48 Spanien - 1,489 1,514 1,525 1,506
14,34 England - 1,474 1,483 1,500 1,502
13,42 Italien - 1,380 1,380 1,380 1,430
12,64 Österrike - 1,300 1,300 1,300 1,330
12,35 Frankrike - 1,270 1,269 1,283 1,323
12,31 Tyskland - 1,266 1,266 1,266 1,326
12,61 Tjeckien - - - 1,296 1,300
12,17 Holland - 1,251 1,251 1,251 1,309
12,12 Polen - - 1,246 1,246 1,265
11,98 Danmark - 1,232 1,232 1,232 1,232
11,81 Irland - 1,214 1,214 1,214 1,214
11,72 Belgien - 1,205 1,205 1,205 1,267
11,07 Sverige - 1,138 1,139 1,180 1,165
* Alla tyska grisföretagare får 2 - 3 cent extra när de uppfyller QS en certifiering för lantbruket (branschkrav).
** Landsnoteringar korrigerade för nationella olikheter i klassnings- och betalningssystem. 56 % kött, fritt gård. 79 % slaktutbyte.
Förutom vid ändrade noteringar, kan siffrorna påverkas av svängningar i kurser på valutorna. Korrigeringar kan även ske i efterhand och vid ändrad valutakurs. Noteringarna kan jämföras med varandra. Enl ISN.
Tabellen visar redovisad officiell notering (för Sverige Scan) och inte det verkligt utbetalda pris uppfödaren får. Noteringarna visar inte tillägg eller avdrag för veckans aktuella köttprocent och vikt och inte heller olika tilläggsbetalningar, efterlikvider eller årsbonusar (Danmark dock inkl 0,60 dkr).
Enskilda svenska uppfödare kan ha stora "personliga" avtalstillägg utöver noteringen och standardavtalen (tillägg runt 2 - 3 kr/kg förekommer). Tabellen visar därför lågt verkligt pris för svenska slaktgrisar. Se även faktisk betalning nedan.

Slaktsvin, faktisk betalning (utbet. belopp/slaktade kg)
14 mar Land v 10 v 9 v 8 v 7 v 6
Skr euro euro euro euro euro
13,20 EU, medelpris 1,357 1,362 1,372 1,367 1,342
-
17,70 Malta 1,820 1,820 1,820 1,820 1,820
16,32 Bulgarien 1,678 1,682 1,678 1,673 1,673
15,33 Grekland 1,576 1,622 1,635 1,605 1,637
14,98 Portugal 1,540 1,540 1,520 1,490 1,460
14,79 England 1,521 1,522 1,553 1,572 1,563
14,71 Spanien 1,512 1,497 1,489 1,455 1,409
14,35 Rumänien 1,475 1,494 1,495 1,511 1,522
14,24 Italien 1,464 1,487 1,528 1,535 1,545
13,91 Cypern 1,430 1,410 1,390 1,390 1,390
13,71 Litauen 1,410 1,427 1,422 1,303 1,381
13,69 Estland 1,407 1,422 1,390 1,409 1,393
13,51 Slovakien 1,389 1,410 1,402 1,403 1,391
13,38 Finland 1,376 1,382 1,373 1,388 1,379
13,33 Ungern 1,371 1,387 1,368 1,355 1,336
13,32 Luxemburg 1,369 1,369 1,417 1,430 1,395
13,16 Tyskland 1,353 1,359 1,394 1,419 1,413
13,00 Tjeckien 1,337 1,323 1,315 1,317 1,299
12,81 Österrike 1,317 1,342 1,342 1,345 1,345
12,74 Lettland 1,310 1,325 1,350 1,355 1,332
12,73 Sverige 1,309 1,352 1,345 1,366 1,333
12,68 Polen 1,304 1,318 1,301 1,258 1,200
12,65 Slovenien 1,301 1,304 1,353 1,331 1,340
12,25 Frankrike 1,260 1,300 1,300 1,260 1,170
11,92 Irland 1,226 1,221 1,218 1,218 1,219
11,89 Belgien 1,222 1,224 1,275 1,280 1,272
11,70 Holland 1,203 1,202 1,260 1,259 1,258
11,34 Danmark* 1,166 1,166 1,166 1,166 1,139
De fem största slakterierna i varje land rapporterar faktiskt utbetalat totalt belopp för slaktgrisarna, som divideras med antal slaktade kilo. Priset fångar därmed även in tillägg och avdrag från noteringen, utfall vid klassning, samt individuella noteringstillägg.
Priset gäller avblodade grisar, inälvor uttagna, utan tunga, borst, klövar, könsorgan, putsfett, njurar och diafragma.
OBS! Priset är utan huvud. Svensk notering är med huvud. Detta gör gör att priserna ovan blir högre.
* Priserna fångar inte in ev efterlikvid vid årets slut.
Utan att betalningen ändras kan priset förändras något i tabellen mellan veckorna p g a förändring av valutorna. Rapporterat svenskt pris vid slakterierna omvandlas först till euro. Sedan räknar jag tillbaka priserna till skr vid senare tidpunkt. Jämför därför helst euro-priserna mellan veckorna.
Uppdateringar av uppgifter kan förekomma i efterhand.

Prenumerera på GRIS!
Fakturera dig själv genom att trycka på någon av knapparna nedan. Skriv ut fakturan. Prenumerationsavgiften finansierar även @-GRIS

Slaktsvin, futurepriser Hannover
Mån 24 aug 30 juli 21 juli 24 juni 17 juni
Sep - 1,560 1,560 1,567 1,556
Okt - 1,455 1,455 1,484 1,470
Nov - 1,440 1,440 1,486 1,463
Dec - 1,425 1,425 1,455 1,460
Jan - 1,350 1,350 1,390 1,395
Feb - 1,450 1,450 1,490 1,490
Mars - 1,470 1,470 1,495 1,495
April - 1,525 1,525 1,525 1,525
Maj - - - - -
Juni - 1,525 1,525 - -
Juli - 1,525 1,525 - -
Aug - - - - -
Futurepriserna är i € per kg slaktad vikt på svinmarknaden i Hannover, enl Alm. Brand Henton.

Priserna på slaktsvin vid ISNs internetauktion
North-West German Internet Pig Market är en auktion över internet för slaktgrisar. Antalet grisar som säljs är inte stort, men auktionspriserna kan ibland ge en tidig indikation om vart officiella noteringarna är på väg i Tyskland.
Auktionsdag
17 mar
10 mar
3 mar
24 feb
Utbud
605
720
715
640
Sålda
605
720
715
640
Medelpris, euro
1,36
1,33
1,35
1,40
Lägst
1,35
1,33
1,34
1,39
Högst
1,37
1,34
1,35
1,40
Medelpris, skr
13,23
12,94
13,18
13,69

Suggor, galtar köpes för export
Suggor 7,00 kr, galtar 4,10 kr.
Rakt pris med fria vikter och fri klassning!
Göran Eriksson
Göran 0708-42 64 10, Torbjörn 0708-14 31 91
erikssonsdjurtransport@swipnet.se

Suggor, Sverige
Slakteri Kg, 58 % v 13 v 12 v 11 v 10
Ginsten 140,1 kg- - 7,50 7,50 7,50
Skövde 140- - 6,80 6,80 6,80
KLS Ugglarps 140- - 6,90 6,90 6,90
Dahlbergs 140- - 7,00 7,00 7,00
SLP 140,1 kg- - 6,85 6,85 6,85
Scan 140- - 6,85 6,85 6,85
Nyhléns & Hugoson 140- - 7,35 7,35 7,35
Spotmarknaden Fri vikt, klass* - 7,00 7,00 7,75
Göran Eriksson Fri vikt, klass** - 7,00 7,30 7,30
Dalsjöfors 58% - 6,35 6,35 6,35
Galtar
Göran Eriksson Fri vikt, klass** - 4,10 4,40 4,40
KLS Ugglarps oflådd - 3,00 3,00 3,00
SLP oflådd - 2,40 2,40 2,40
Scan oflådd - 2,40 2,40 2,40
Skövde oflådd - 2,40 2,40 2,40
Dahlbergs oflådd - 2,15 2,15 2,15
Dalsjöfors oflådd - 2,40 2,40 2,40
* Fritt Hörby. Priset är vad marknaden indikerar just nu.
** Fritt din gård

Suggor, utland
Skr
Slakteri Anm. valuta v 12 v 11 v 10
8,51
Danish Crown 129,9 kg- dkr 6,50 6,50 6,50
20,17
Nortura Fri vikt nkr 16,54 16,54 16,54
Finland
6,03
LSO (HKScan) Fri vikt, E euro 0,62 0,62 0,62
4,76
Österbottens Fri vikt, E euro 0,49 0,49 0,49
6,32
Snellmans Fri vikt, E euro 0,65 0,65 0,65
Tyskland
9,63
ZNVG 56 % euro 0,99 0,99 1,02
Galtar
7,20
Danish Crown 109,9 kg- dkr 5,50 5,50 5,50

Viktigaste valutorna
Torsdagar v 11 v 10 v 9 v 8 v 7 v 6 v 5
Pund
10,87
10,78
10,76
11,12
11,29
11,34
11,56
Dollar 7,11 7,14 7,15 7,26 7,23 7,27 7,28
Euro 9,73 9,73 9,77 9,78 9,79 10,01 10,10
Dansk 1,30 1,31 1,31 1,31 1,31 1,34 1,35
Norsk 1,21 1,21 1,21 1,21 1,22 1,23 1,24
Yen 7,90 7,90 8,09 8,12 7,96 8,08 8,00
Priset på valutor i skr. Grön = valutan är dyrare. Röd = valutan är billigare.

Smågrisar, Sverige
Slakteri
Klass, kr/kg v 13 v 12 v 11 v 10
Ginsten Slakt 1
Smågrisar, 23 kg - 19,00 19,00 19,00
Dito PMWS-vaccinerade + 20 kr + 20 kr + 20 kr + 20 kr
Skövde Slakteri
SwedeHam+, 23 kg - 18,50 18,50 18,50
Dito PMWS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Dahlbergs
Särklass D, mell. 23 kg - 18,50 18,50 18,50
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
SLP
SLP+ 23 kg - 18,00 18,00 18,00
Dito PMWS-vaccinerade - 18,85 18,85 18,85
KLS Ugglarps
Grund 23 kg - 17,80 17,80 18,40
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Dalsjöfors Slakteri 2 per gris per gris per gris per gris
Smågris Bas, 30 kg - 470 470 470
Dalsjöfors Extra, 30 kg3 - 490 490 490
Scan
Bis Plus 30 kg, beräkn. - 441 441 441
Bis Plus 30 kg, marknad - 451 451 451
Bas 30 kg, beräknad - 407 407 407
Bas 30 kg, marknads - 417 417 417
Nyavvanda, 9 kg - 288 290 290
KRAV, 30 kg - 779 779 779
Scan Ekologisk - 736 736 736
Ej PMWS-vaccinerade4 -20 kr -20 kr -20 kr -20 kr
Spotmarknaden        
30 kg5 - 565 565 575
-
Balans i förmedling
Scan, väntan hämt/lev - 1 vecka ngt brist ngt brist
KLS Ugglarps - balans - balans
Skövde Slakteri - - balans -
SLP - - - -
Dalsjöfors Slakteri - balans - -
Dahlbergs Slakteri - - ngt brist balans
Ginsten - balans balans balans
Priserna: Färg visar Prishöjning Prissänkning Oförändrat. Balansen: Färg och stil visar: Överskott, brist, balans
1 Tillägg upp till 106 kr/smågris tillkommer.
2 Tillägg upp till 85 kr möjliga
3 Dalsjöfors Extra är en smågris med extra hög hälsostatus,
bl a PMWS-fri eller PMWS-vaccinerad
4 Tillägg gäller förmedling, vid mellangårds avtalar parterna.
5 Över 30 kg + 5 kr, under -10 kr per kg. Marknaden sätter priset, dvs priset som anges är det som marknaden indikerar just nu.

Smågrisar, noteringar utland
Vecka v 12 v 11 v 10 v 9 v 8
Skr
Danish Crown dkr dkr dkr dkr dkr
248
Basis 7 kg 190 190 190 190 190
416
Basis 30 kg 318 318 318 318 318
255
SPF+Myc 7 kg 195 195 195 195 195
423
SPF+Myc 30 kg 323 323 323 323 323
260
SPF 7 kg 199 199 199 199 199
428
SPF 30 kg 327 327 327 327 327
923
Økologi 30 kg 733 719 719 705 705
Nortura, Norge nkr nkr nkr nkr nkr
732
25-kilos 600 600 600 600 600
LSO (HK) euro euro euro euro euro
505
25-kg, Priimuus 52 52 52 53 53
Snellmans
564
Grund 30 kg A1* 58 58 58 58 58
Tyskland
505
ZNVG 28 kg 52 52 52 52 52
*) Tillägg för avelsindex 0 - 4 euro/st + mängdtillägg.

Smågrisar i EU, faktiskt avräknade priser
14 mar Land v 10 v 9 v 8 v 7 v 6
Skr euro euro euro euro euro
445 EU, medelpris 45,81 45,95 45,24 44,74 43,96
-
778 Malta 80,00 80,00 80,00 80,00 80,00
653 Italien 67,13 67,93 67,64 67,24 66,40
576 Tjeckien 59,25 58,73 45,93 45,89 45,54
566 England 58,20 58,35 59,36 59,58 59,05
550 Sverige 56,61 58,51 58,12 58,87 56,77
536 Slovakien 55,15 56,33 52,07 55,50 61,25
513 Tyskland 52,80 52,80 53,30 53,20 52,70
476 Finland 48,97 48,96 49,80 49,33 49,73
458 Spanien 47,17 47,17 46,39 45,67 44,67
438 Ungern 45,03 52,81 51,81 51,46 49,66
428 Portugal 44,00 42,00 42,00 38,00 38,00
420 Luxemburg 43,20 43,20 47,80 39,50 40,10
408 Belgien 42,00 42,00 42,50 42,00 42,00
371 Polen 38,13 37,80 35,02 33,55 32,56
364 Holland 37,50 37,50 37,50 36,50 36,50
355 Danmark* 36,55 36,55 36,54 35,54 35,60
353 Estland 36,34 37,00 36,67 37,58 37,74
338 Frankrike 34,80 34,80 34,20 33,60 31,80
Priserna är i € och ändringar omfattar även veckans valutaförändringar.