SLP läggs ned vecka 16

-Det har framgått i många medier att SLP ska läggas ner vid nyår. Det är fel, säger Magnus Lagergren. Tidpunkten är satt till vecka 16, som är i april, Detta har med uppsägningstiden för personalen att göra. Styckningen kommer att flyttas till Kristianstad, som planerat.

-Den ytterligare styckningsanläggning (utöver Skånekötts) som vi planerat bygga i Swinoujcie i Polen blir inte av. HK har köpt en anläggning 20 mil från Berlin, men på polska sidan, och vi kommer att utnyttja den.

-Vi står inför en tuff omstrukturering av slakt och förädling nästa år, projekt syd, som ska vara klar till 2008. Det vore fel att säga att projektet går spikrakt, eftersom nya förutsättningar ändrar på planerna, senast nu tillkomsten av HKs nya anläggning i Polen. Det är närmast en slalombana, säger Magnus. Därför kan inte heller tidpunkterna för olika händelser pekas ut.

 -Våra strukturåtgärder är nödvändiga av många skäl, alltså inte enbart av att handeln ständigt pressar priserna. Vi har senaste tiden fått ökade energikostnader med 40 mkr, som också måste rationaliseras bort. Det är enda sättet att inte sänka lönsamheten.

-Det går heller inte att försöka bromsa rationaliseringarna, när handeln ser att det finns möjligheter. /LG 061217

Lithells och Dalsjöfors inbjuds samarbeta