Tyska grisuppfödarna överraskade över prissänkningen

-Så sent som i går morse, 3 april, väntade vi ingen sänkning av grisnoteringen i Tyskland, säger Anna-Kathrin Hertrampf, ISN, den tyska organisationen för grisuppfödare. Vi blev väldigt överraskade. Sänkningen är en katastrof för de tyska uppfödarna.

-Att vi förlorar 6 cent på noteringen uppges bero på ett extremt tryck på de tyska slakterierna. Deras förklaring är dålig marknad för grisköttet och ett stort utbud av slaktgrisar.

-Det ser ut att bli bäddat för kraftmätning mellan slaktarna och producenterna..., säger Anna-Kathrin.

Suggorna ner 4 cent
Eriksson Djurtransport sänker noteringen på suggor med 30 öre vecka 15, som en följd av sänkningen i Tyskland. Så sent som den här veckan höjde man med 50 öre.

-Vi nöjer oss med minus 30 öre, säger Torbjörn Eriksson. Jag blev väldigt överraskad över sänkningen. Det brukar inte bli så här stora sänkningar, när priskurvan börjar gå uppåt. Ett bakslag på 6 cent för slaktgrisarna är mycket. Tyska suggorna sänks med 4 cent vecka 15.

-För stort utbud av djur och ingen marknad, säger man är orsaken vid det tyska slakteri jag levererar till. Förra veckan uppgav man att höjningen berodde på stort sug från köttmarknaden och för litet antal djur.

Strategi vid slaktanmälan kan vara orsaken till tyska sänkningen

Tillbaka till Senaste Nytt