Styckning på 3 500 kvm byggs vid Senåsa

I oktober tas första spadtaget för en ny styckningsanläggning vid Dalsjöfors Slakteri i Senåsa. Där ska alla grisar styckas som slaktas vid slakteriet. I Göteborg planeras annan förädling.

Anläggningen för styckning ska tas i bruk till semestrarna nästa år. Både vid Dalsjöfors Kött och Åke Ståhl Kött & Fläsk AB erbjuds styckarna av gris arbete vid nya anläggningen i Senåsa. Det är 7,5 mil mellan anläggningarna, men en del bor närmare.

-Styckningen av nöt blir dock kvar i Göteborg, säger Peter Johansson. Vid Åke Ståhl finns bra lokaler, så där tittar vi på någon annan form av köttförädling. Vilken inriktning den förädlingen får, har vi inte bestämt ännu. Det ska vi titta på när Magnus Lagergren börjar jobba här.

-Vad nya anläggningen kommer att kosta, vet jag inte riktigt ännu. Allt är inte detaljplanerat och all inredning inte klar. Men vi ska satsa på att bli riktigt rationella, säger han. /LG 090826

Läs även: Magnus Lagergren delägare i Dalsjöfors


Tillbaka till www.grisportalen.se