Senaste noteringsnytt
Suggorna dyker hos Dalsjöfors
Trenden för grispriserna är svagt uppåt i Sverige och mycket starkt uppåt i större delen av EU i övrigt. Suggorna följer med, men inte lika snabbt hos alla slakterier. Nu blev det ett bakslag.
Det var lite förvånande när Dalsjöfors suggor dök, bottendök, med hela 75 öre idag. Dalsjöfors låg redan på botten, men nu blir priset endast 5,60 kr, medan flera andra slakterier samlats kring 7,50. Dahlbergs sänkte idag 50 öre. Nyhlens & Hugosons toppar med 7,55 kr. För suggor ligger stor del av prisskillnaden mellan slakterier i vikt och klass, så det är mycket stor skillnad på priset på suggor mellan olika slakterier och exporten till Tyskland, där priset är rakt utan avdrag.
Suggpriset är lite av grädde på moset för smågrisföretagare, så det finns ingen anledning att skänka bort suggor och galtar.
Eriksson Transport höjde priset på galtar till 4,90 kr denna vecka. Det blir ett pris som är mer än dubbelt mer än vissa svenska slakterier.
Är det någon alls som slaktar en galt vid svenskt slakteri idag norr om Småland?! /LG 100614

Tyska höjningen blev 5 cent till 1,56, alltså 15 skr v 24!
Det blev som väntat en rejäl höjning av grispriset i Tyskland nästa vecka, 5 cent till 1,56 €, vilket är ganska precis 15 svenska kronor. Det kan sätta igång exporten till Tyskland, som för de flesta hittills inte varit något jättelyft i finanserna, jämfört med att sälja i Sverige.
Även danska priset stiger, med 20 danska öre, efter ett uppehåll v 23. Det har varit en makalös uppgång i Danmark efter alla sega år för de danska grisföretagarna.
Prisuppgången har även tagit slaktare på sängen. En slakteri-vd, vid slakteriet i Vrå, säger att han aldrig varit med om en sådan prishöjning någon vår. Hans slakteri stänger därför grisslakten, eftersom man inte har råd att köpa grisar till det höga priset. Danish Meat Company sänder sina grisar till England för styckning, vilket kanske inte är lika lönsamt som att exportera till länder som betalar i dollar.
Och hur var det Clemens Tönnies, vd och ägare till tyska koncernen Tönnies Fleisch sa i april om grispriserna i sommar? Jo, att grispriset skulle ligga på 1,46 € nu. Jag tyckte nog han var lite blygsam. Nu ligger priset 10 cent, sc 1 kr, högre än så.
I Sverige är det inget slakteri som höjer nästa vecka, men suggor till Tyskland går upp 50 öre hos Eriksson Transport. Det företaget betalar nu dubbelt så mycket för galtar som de flesta svenska slakterier. /100611


Rätt Pris-kampanjen har fått logga
Sveriges Grisföretagare ska driva en kampanj för att få rätt pris på svenska grisen. Nu finns en logga för kampanjen.
Av tabellerna här intill kan vi se en sak som är säker: Vi har inte rätt pris på svenska grisar! Om syftet med kampanjen är att höja priset, vilket är lätt att gissa, då kan kampanjen knappast misslyckas. Det kan bara bli bättre!
Rimligtvis borde det bli bättre. Vi måste nu lära oss av danskarna, hur de lyckats höja priset 1,80 dkr, 2,30 skr, på 12 veckor. Sänd en spaningspatrull söderut!
Vad som är rätt svenskt pris, kan bli svårare att fastställa. Vi har ju varit överens om att de svenska mervärdena bör vara ca 2 kr. Det kan vi glömma, säger vissa. Men v 24 lligger Scans notering på 12,05 och tysk på 15 kr. Det verkar uppenbart fel med 5 kr skillnad mellan svensk Scan-notering + mervärdet och tysk notering!
Det pris marknaden sätter är alltid rätt, säger en del. Men frågan är om marknaden fungerar så att det pris marknaden sätter blir rätt? Även den bästa maskin har skruvar som kan justeras. Vem har justerat svensk marknad för grisar så den är som den är? /LG 100611

Grispriserna väntas fortsätta upptrenden
Grispriserna fortsätter gå upp i Europa även den här veckan. Dock ökade inte priserna i Danmark och Sverige. Men återigen har svenska priset i euro pga valutaförändringar.
Från övriga länder rapporteras så stora ökningar som 3 till 7 cent. Men Englands 7 cent skiljer sig från övriga länder pga ogynnsam växelkurs mellan euro och pund. I alla euroländer sägs grisprisernas uppgång vara en följd av vacklande euro, som gör att exporten blir mer lönsam. Den 40-procentiga tullen som Ryssland införde vid nyår på import av levande grisar, har tack vare eurons försvagning redan kompenserats till hälften. I Tyskland gjorde det fina sommarvädret att folk grillade mycket förra helgen. Det gör att försäljningen av grillkött är god. Danmarks grispris låg stilla denna vecka, medan tyska fortsatte uppåt. Det gjorde att Tyskland återtog sin högre placering och framför Danmark.
Prognos: Den goda efterfrågan på griskött, samt den väloljade exporten, gör att det är nya prishöjningar att vänta nästa vecka. /ISN 100610

Tyskarna vilda på grisauktion, höjde 70 öre till 15,37!
Vid senaste grisauktionen i Hannover höjdes snittpriset 7 cent, 67 öre. Efter höjningar på 2 -3 cent per vecka under en tid, höjde man nu rejält.
Det betyder med stor sannolikhet höjd notering v 24. /100610

Danska grispriset stiger till 13,41 skr v 24
Det är tydlig medvind i dansk grisnotering, v 24 stiger priset med ytterligare 20 danska öre, vilket inkl försvagad svensk kronkurs blir ca 40 öre.
Det är bara att vänta att fler svenska grisar slaktas i Danmark. Scan har oförändrat grispris v 24, 12,05 kr. KLS Ugglarp har också oförändrade priser, 12,65 resp 13,35 kr. /LG 100610
Regler och checklista för nya certifieringen
Grundcertifiering Gris
Checklista

Läs senaste nytt på
GrisPortalen
-

Marknadskommentarer
Scan och SLS
Scan grillproduktion går nu på högvarv och vi har en speciellt god efterfrågan på kamben, kotlett och karre, där allt är slutsålt. Vi säljer även skinka på export till bra prisnivåer.
Vår anmälan är fortsatt bra de kommande veckorna. Dessvärre ser vi en mindre slaktkö. Något som kan hålla i sig den närmsta tiden på grund av stundande fyradagarsvecka i kombination med att vi drabbats av störningar vid ombyggnationen i Kristianstad, där vi ännu inte är uppe i full kapacitet efter moderniseringen av slaktlinjen.
Noteringen är oförändrad.

KLS Ugglarps
Det fina och varma vädret kom av sig något, vilket märks på efterfrågan av grisdetaljer. Det är för årstiden lugnt på den svenska detaljhandelsmarknaden.
Priset på slaktgris är oförändrat vecka 24.

Ginsten Slakteri
Bengt-Göran Bengtsson: -Det rullar på med försäljningen som tidigare i vår. Men uppgången kom av sig i veckan pga regnet.

Dalsjöfors Slakteri
Peter Johansson: -Vi har balans i slakten och ett mindre överskott på smågrisar.

Spotmarknaden
Per Karlsson: -Det mindre slakteri i Danmark som köpte svenska grisar har stängt verksamheten tillfälligtvis för grisslakt. Anledningen är pressad ekonomi.
Då vi fått betalningsgarantier fanns ingen anledning att misstänka att allt inte stod rätt till, även då lastningsdagar ändrades vid ett par tillfällen.
Vi jobbar vidare med andra kontakter och är fortfarande förhoppningsfulla att kunna sälja grisar för slakt i Danmark. Ett danskt företag har köpt grisar för leverans kommande vecka, dock för slakt i norra Tyskland. Det finns tydligen något slakteri som fortfarande kan hantera grisar som inte är QS-certifierade.

Österbottens Kött (Atria)
Stefan Saaristo: -Priserna är oförändrade, men vi sänker viktgaffeln till 83 - 101 kg.
-Vi har fortfarande ett mindre överskott på slaktgrisar efter strejken, men det minskar. För smågrisar är det fortfarande ett litet överskott.
-Det är för tidigt att säga något om marknaden efter strejken. Det är lite vakuum på marknaden och den är inte helt återställd.
-En bidragande orsak till detta kan vara att konsumenterna bunkrade inför strejken och har lager i frysarna att ta av. Men det är midsommar snart och då väntar vi bättre fart på efterfrågan.

LSO (HKScan)
Ulf Jahnsson. -Det börjar rulla på ordentligt i slakten efter strejken. Men vi har lite överskott på smågrisar.
-Grillsäsongen har tagit fart, men det blir en svacka i helgen, då det börjat regna i dag.

Danish Crown
Marknaderna är fortsatt stabila på en tillfredsställande prisnivå. Skinkorna visar god avsättning till stabila priser och samma gäller typiska grillprodukter som karré, bog och trimningskött. Baconmarknaden i England är också bra.
Försäljningen till tredje land är oförändrad, men en fortsatt stark dollar ger oss bättre hemtagna pengar.

Grisportalen.se och @-GRIS ska ha bästa informationen! Tipsa om nyheter och påpeka ev fel!

GRIS
Berga 311, S-692 93. Kumla
Lars-Gunnar Lannhard
070-6636090, 019-576090
lg.lannhard@agrar.se
@-GRIS 11 juni 2010
Senaste uppdatering gjord 17 juni 8,20
Klicka för veckans senaste notering
Klicka för nästa veckas notering
(Dateras endast upp torsdagar och fredagar)
@-GRIS är en del av tidningen GRIS, med aktuella grisnoteringar och senaste noteringsnytt.
För övriga nyheter se www.grisportalen.se
gris@agrar.se 070-663 60 90, 019-57 60 90
Klicka här för annonspriser!

Kokt flytande potatis
Vi, AniCon, söker ett begränsat antal grisuppfödare
för vår vegetabila blötfoderkomponent, kokt potatis,
runt Vadstena, Ödeshög, Motala. Mer info, klicka här!
Tala med Eva tel 0417-143 44 olseneva@yahoo.se
för information och bokning/beställning.

Grispriserna vecka 24

Partipriset
Scans partipris är från 17 maj 18,87 kr. Kött% 58, 69 - 82,9 kg, utan huvud och framfötter.

SLAKTSVINSSTALLAR I BRA SKICK
Belägna utanför Vessigebro. Byggda/renoverade mellan 96-01. Fyra avdelningar med totalt ca 1700 platser. Långtrågboxar, Weda blötutfofdring med möjligheter till alternativa fodermedel, samt egen foderberedning. Uthyres på flerårskontrakt. För mer information:
Ägare
Johan Nylander
Tel 070-8871615
Konsult Grisproduktion
Maria Kihlstedt
Tel 070-5483084Slaktsvin, grundnotering för bäst betalda viktgrupp
Slakteri Viktgr kg v 24 v 23 v 22 v 21
Spotmarknaden Dkb) 74-82 14,10 14,10 14,10 -
Spotmarknaden Sva) 73-94,9 13,80 13,80 13,80 13,80
Skövde Slakteri 70-96,9 a13,45 a13,45- a13,25 a13,25
Ginsten Slakteri 65-94,9 13,40 13,40 13,40 13,20
Dalsjöfors Slakteri 75-96,9 13,35 13,35 13,35 13,15
KLS Ugglarps Topp*** 70-96,9 13,35 13,35 13,35 13,15
Dahlbergs Slakteri 71-96,9 13,10 13,10 13,10 12,90
Nyhléns & Hugos. avt flexibla 12,85 12,85 12,85 12,45
KLS Ugglarps Grund 70-96,9 12,65 12,65 12,65 12,45
SLP 70-96,9 12,05 12,05 12,05 11,65
Scan 75-96,9 12,05 12,05 12,05 11,65
-
Eko-grisar
Scan Krav 73-96,9 25,45 25,45 25,45 25,05
Scan Ekologisk 73-96,9 24,45 24,45 24,45 24,05
Gröna siffror =Ökning Röda = Minskning Oförändrat.
a = Prisskala där bästa viktklass och kött-% betalas högre, övriga relativt mindre.
a) Grisarna säljs till svenska slakterier. OBS! Du betalar frakten till slakteriet. Priset är vad marknaden indikerar just nu.
a
) Grisarna går till danska slakterier.
** Fritt Hörby. Tillägg från andra orter. Gärna högre vikter.
OBS! Endast hongriisar. Kastrater kan inte exporteras förrän Sverige infört smärtlindring vid kastration.
*** Gäller endast i kombination med tecknat KLS Ugglarps Leveranskontrakt Slaktgris 2010 och med tillhörande ordinarie veckoleveranstillägg.


Slaktsvin, Norden, noteringar
Skr Slakteri Viktgr. kg valuta v 24 v 23 v 22
13,41 Danish Crown 66,0–81,9 dkr 10,40 10,20 10,20
24,48 Nortura 71,1–85,0a nkr 20,40 20,40 20,40
11,62 LSO (HK) 75 – 90,5b euro 1,21 1,21 1,19
11,43 Österbottens 83 – 101 euro 1,19 1,19 1,19
12,68 Snellman 80–101 euro 1,32 1,32 1,32
Ländernas avräkningspriser kan inte jämföras exakt med varandra p g a olika prissättningssystem och med varierande efterbetalning, i Danmark ca 1 skr. I Danmark avräknas vid 60 %. Varje procentenhet är värd ca 10 danska öre.
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter. 60 % kött. +40 øre. per kött%. Noroc-korsning +70 øre per kg.
b) Avräkning sker vid 60 % kött. Priset inkluderar inte tillägg.
Danish Crowns notering är bruttonotering. Sedan görs avdrag. Verklig notering kan beräknas till 10 - 15 öre mindre. Exkl efterlikvid.
b)LSOs pris visar från 30/4 2010 grundpris + Primustillägg + nättillägg + effektivieringstillägg, som i princip alla uppfödare har.

Slaktgrisar, garantipris (lägsta pris, vecka)
Inget slakteri har offentliga garantipriser f n.


Slaktsvin, Europa, landsnoteringar resp korrigerade
Skr Land v 24 v 23 v 22 v 21 v 20
11 jun Landsnotering* euro euro euro euro euro
15,00 Tyskland 1,56 1,51 1,48 1,45 1,41
10 juni jämförbara**
16,59 England - 1,727 1,660 1,632 1,628
15,77 Spanien - 1,642 1,601 1,569 1,528
13,99 Tyskland - 1,456 1,426 1,396 1,356
13,97 Holland - 1,454 1,416 1,386 1,348
13,93 Österrike - 1,450 1,420 1,400 1,370
13,91 Danmark - 1,448 1,448 1,407 1,381
13,61 Frankrike - 1,417 1,383 1,383 1,332
13,59 Belgien - 1,415 1,378 1,353 1,316
13,37 Polen - - 1,392 1,275 1,291
13,30 Tjeckien - - - 1,385 1,362
12,77 Italien - - 1,329 1,291 1,291
12,77 Irland - 1,329 1,291 1,291 1,253
11,84 Sverige - 1,233 1,219 1,161 1,184
* Alla tyska grisföretagare får 2 - 3 cent extra när de uppfyller QS en certifiering för lantbruket (branschkrav).
** Landsnoteringar korrigerade för nationella olikheter i klassnings- och betalningssystem. 56 % kött, fritt gård. 79 % slaktutbyte.
Förutom vid ändrade noteringar, kan siffrorna påverkas av svängningar i kurser på valutorna. Korrigeringar kan även ske i efterhand och vid ändrad valutakurs. Noteringarna kan jämföras med varandra. Enl ISN.
Tabellen visar redovisad officiell notering (för Sverige Scan) och inte det verkligt utbetalda pris uppfödaren får. Noteringarna visar inte tillägg eller avdrag för veckans aktuella köttprocent och vikt och inte heller olika tilläggsbetalningar, efterlikvider eller årsbonusar (Danmark dock inkl 0,60 dkr).
Enskilda svenska uppfödare kan ha stora "personliga" avtalstillägg utöver noteringen och standardavtalen (tillägg runt 2 - 3 kr/kg förekommer). Tabellen visar därför lågt verkligt pris för svenska slaktgrisar. Se även faktisk betalning nedan.

Slaktsvin, faktisk betalning (utbet. belopp/slaktade kg)
30 maj Land v 21 v 20 v 19 v 18 v 17
Skr euro euro euro euro euro
13,68 EU, medelpris 1,432 1,403 1,381 1,353 1,343
-
17,39 Malta 1,820 1,820 1,820 1,820 1,820
15,79 England 1,652 1,631 1,640 1,628 1,601
15,29 Portugal 1,600 1,530 1,530 1,490 1,430
14,96 Bulgarien 1,565 1,562 1,576 1,592 1,623
14,91 Cypern 1,560 1,540 1,540 1,540 1,540
14,86 Spanien 1,555 1,520 1,480 1,444 1,401
14,37 Luxemburg 1,504 1,454 1,454 1,434 1,408
14,34 Tyskland 1,501 1,466 1,437 1,407 1,407
14,26 Lettland 1,492 1,465 1,476 1,399 1,349
14,25 Litauen 1,491 1,455 1,441 1,433 1,412
13,74 Grekland 1,438 1,413 1,423 1,423 1,474
13,62 Slovakien 1,425 1,409 1,409 1,404 1,381
13,53 Österrike 1,416 1,385 1,358 1,325 1,325
13,44 Tjeckien 1,406 1,379 1,379 1,340 1,341
13,43 Finland 1,405 1,399 1,393 1,389 1,411
13,41 Estland 1,403 1,398 1,382 1,390 1,397
13,30 Sverige 1,392 1,404 1,411 1,385 1,378
13,19 Slovenien 1,380 1,409 1,312 1,249 1,254
13,18 Italien 1,379 1,379 1,379 1,379 1,335
13,18 Rumänien 1,379 1,367 1,380 1,398 1,418
13,09 Ungern 1,370 1,319 1,327 1,284 1,313
13,03 Belgien 1,364 1,317 1,307 1,292 1,281
12,91 Danmark* 1,351 1,330 1,304 1,231 1,231
12,88 Polen 1,348 1,301 1,264 1,206 1,231
12,83 Holland 1,343 1,303 1,275 1,275 1,220
12,76 Irland 1,335 1,293 1,292 1,290 1,251
12,61 Frankrike 1,320 1,320 1,320 1,290 1,290
De fem största slakterierna i varje land rapporterar faktiskt utbetalat totalt belopp för slaktgrisarna, som divideras med antal slaktade kilo. Priset fångar därmed även in tillägg och avdrag från noteringen, utfall vid klassning, samt individuella noteringstillägg.
Priset gäller avblodade grisar, inälvor uttagna, utan tunga, borst, klövar, könsorgan, putsfett, njurar och diafragma.
OBS! Priset är utan huvud. Svensk notering är med huvud. Detta gör gör att priserna ovan blir högre.
* Priserna fångar inte in ev efterlikvid vid årets slut.
Utan att betalningen ändras kan priset förändras något i tabellen mellan veckorna p g a förändring av valutorna. Rapporterat svenskt pris vid slakterierna omvandlas först till euro. Sedan räknar jag tillbaka priserna till skr vid senare tidpunkt. Jämför därför helst euro-priserna mellan veckorna.
Uppdateringar av uppgifter kan förekomma i efterhand.

Prenumerera på GRIS!
Fakturera dig själv genom att trycka på någon av knapparna nedan. Skriv ut fakturan. Prenumerationsavgiften finansierar även @-GRIS

Slaktsvin, futurepriser Hannover
Mån 24 aug 30 juli 21 juli 24 juni 17 juni
Sep - 1,560 1,560 1,567 1,556
Okt - 1,455 1,455 1,484 1,470
Nov - 1,440 1,440 1,486 1,463
Dec - 1,425 1,425 1,455 1,460
Jan - 1,350 1,350 1,390 1,395
Feb - 1,450 1,450 1,490 1,490
Mars - 1,470 1,470 1,495 1,495
April - 1,525 1,525 1,525 1,525
Maj - - - - -
Juni - 1,525 1,525 - -
Juli - 1,525 1,525 - -
Aug - - - - -
Futurepriserna är i € per kg slaktad vikt på svinmarknaden i Hannover, enl Alm. Brand Henton.

Priserna på slaktsvin vid ISNs internetauktion
North-West German Internet Pig Market är en auktion över internet för slaktgrisar. Antalet grisar som säljs är inte stort, men auktionspriserna kan ibland ge en tidig indikation om vart officiella noteringarna är på väg i Tyskland.
Auktionsdag
9 juni
2 juni
26 maj
19 maj
Utbud
575
540
560
550
Sålda
575
540
560
550
Medelpris, euro
1,60
1,53
1,51
1,48
Lägst
1,58
1,53
1,49
1,47
Högst
1,60
1,54
1,52
1,49
Medelpris, skr
15,37
14,62
14,61
14,31

Suggor, galtar köpes för export
Suggor 7,50 kr, galtar 4,90 kr.
Rakt pris med fria vikter och fri klassning!
Göran Eriksson
Göran 0708-42 64 10, Torbjörn 0708-14 31 91
erikssonsdjurtransport@swipnet.se

Suggor, Sverige
Slakteri Kg, 58 % v 24 v 23 v 22 v 22
Nyhléns & Hugoson 140- - 7,55 7,55 7,55
Ginsten 140,1 kg- - 7,50 7,50 7,50
Göran Eriksson Fri vikt, klass** - 7,50 7,00 7,00
Spotmarknaden Fri vikt, klass* - 7,20 7,20 6,80
KLS Ugglarps 140- - 7,10 7,10 7,10
SLP 140,1 kg- - 7,05 7,05 7,05
Scan 140- - 7,05 7,05 7,05
Dahlbergs 140- - 6,50 7,00 7,00
Skövde 140- - 6,00 6,00 6,00
Dalsjöfors 58% - 5,60 6,35 6,35
Galtar
Göran Eriksson Fri vikt, klass** - 4,90 4,40 4,40
KLS Ugglarps oflådd - 3,00 3,00 3,00
SLP oflådd - 2,40 2,40 2,40
Scan oflådd - 2,40 2,40 2,40
Skövde oflådd - 2,40 2,40 2,40
Dalsjöfors oflådd - 2,40 2,40 2,40
Dahlbergs oflådd - 2,15 2,15 2,15
* Fritt Hörby. Priset är vad marknaden indikerar just nu.
** Fritt din gård

Suggor, utland
Skr
Slakteri Anm. valuta v 24 v 23 v 22
8,64
Danish Crown 129,9 kg- dkr 6,70 6,70 6,70
19,84
Nortura Fri vikt nkr 16,54 16,54 16,54
Finland
6,24
LSO (HKScan) Fri vikt, E euro 0,65 0,65 0,65
4,70
Österbottens Fri vikt, E euro 0,49 0,49 0,49
6,24
Snellmans Fri vikt, E euro 0,65 0,65 0,65
Tyskland
10,76
ZNVG 56 % euro 1,12 1,10 1,08
Galtar
10,29
Danish Crown 109,9 kg- dkr 5,70 5,70 5,70

Viktigaste valutorna
Torsdagar v 23 v 22 v 21 v 20 v 19 v 18 v 17
Pund
11,64
11,52
11,42
11,21
11,36
11,46
11,06
Dollar 7,99 7,83 7,88 7,81 7,62 7,63 7,28
Euro 9,61 9,56 9,68 9,67 9,63 9,73 9,62
Dansk 1,29 1,28 1,30 1,30 1,29 1,30 1,29
Norsk 1,21 1,20 1,21 1,21 1,23 1,24 1,22
Yen 8,78 8,55 8,72 8,56 8,21 8,16 7,74
Priset på valutor i skr. Grön = valutan är dyrare. Röd = valutan är billigare.

Smågrisar, Sverige
Slakteri
Klass, kr/kg v 25 v 24 v 23 v 22
Ginsten Slakt 1
Smågrisar, 23 kg - 19,00 19,00 19,00
Dito PMWS-vaccinerade + 20 kr + 20 kr + 20 kr + 20 kr
Skövde Slakteri
SwedeHam+, 23 kg - 18,50 18,50 18,50
Dito PMWS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Dahlbergs
Särklass D, mell. 23 kg - 19,10 19,10 19,10
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
SLP
SLP+ 23 kg - 19,50 19,50 19,50
Dito PMWS-vaccinerade - 18,65 18,65 18,65
KLS Ugglarps
Grund 23 kg - 18,60 18,60 18,10
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Dalsjöfors Slakteri 2 per gris per gris per gris per gris
Smågris Bas, 30 kg - 497 497 497
Dalsjöfors Extra, 30 kg3 - 517 517 517
Scan
Bis Plus 30 kg, beräkn. - 477 477 477
Bis Plus 30 kg, marknad - 477 477 477
Bas 30 kg, beräknad - 443 443 443
Bas 30 kg, marknads - 443 443 443
Nyavvanda, 9 kg - 316 316 316
KRAV, 30 kg - 815 815 815
Scan Ekologisk - 772 772 772
Ej PMWS-vaccinerade4 -20 kr -20 kr -20 kr -20 kr
Spotmarknaden        
30 kg5 550 550 550 550
-
Balans i förmedling
Scan, väntan hämt/lev - balans balans balans
KLS Ugglarps - balans balans balans
Skövde Slakteri - översk 1100 1100
SLP - - - -
Dalsjöfors Slakteri - översk balans 200
Dahlbergs Slakteri - översk översk balans
Ginsten - balans balans balans
Priserna: Färg visar Prishöjning Prissänkning Oförändrat. Balansen: Färg och stil visar: Överskott, brist, balans
1 Tillägg upp till 106 kr/smågris tillkommer.
2 Tillägg upp till 85 kr möjliga
3 Dalsjöfors Extra är en smågris med extra hög hälsostatus,
bl a PMWS-fri eller PMWS-vaccinerad
4 Tillägg gäller förmedling, vid mellangårds avtalar parterna.
5 Över 30 kg + 5 kr, under -10 kr per kg. Marknaden sätter priset, dvs priset som anges är det som marknaden indikerar just nu.

Smågrisar, noteringar utland
Vecka v 24 v 23 v 22 v 21 v 20
Skr
Danish Crown dkr dkr dkr dkr dkr
312
Basis 7 kg 242 236 237 228 222
508
Basis 30 kg 394 385 387 374 365
318
SPF+Myc 7 kg 247 241 242 233 227
514
SPF+Myc 30 kg 399 390 392 379 370
323
SPF 7 kg 251 245 246 237 231
519
SPF 30 kg 403 394 396 383 374
1035
Økologi 30 kg 803 790 790 780 774
Nortura, Norge nkr nkr nkr nkr nkr
744
25-kilos 620 620 620 620 620
LSO (HK) euro euro euro euro euro
499
25-kg, Priimuus 52 52 52 52 52
Snellmans
557
Grund 30 kg A1* 58 58 58 58 58
Tyskland
518
ZNVG 28 kg 54 54 54 54 54
*) Tillägg för avelsindex 0 - 4 euro/st + mängdtillägg.

Smågrisar i EU, faktiskt avräknade priser
30 maj Land v 21 v 20 v 19 v 18 v 17
Skr euro euro euro euro euro
421 EU, medelpris 44,14 43,74 44,28 43,87 44,89
-
764 Malta 80,00 80,00 80,00 80,00 80,00
615 Italien 64,37 64,37 64,37 65,20 60,06
609 England 63,79 63,25 63,67 63,23 62,38
562 Sverige 58,82 58,37 58,63 59,03 57,60
552 Tjeckien 57,76 60,80 61,16 60,58 61,29
544 Slovakien 56,96 55,26 55,26 57,46 59,59
508 Tyskland 53,20 53,20 53,20 53,00 53,00
477 Finland 49,97 50,11 50,44 49,87 50,70
439 Portugal 46,00 46,00 46,00 46,00 44,00
412 Danmark* 43,14 42,06 38,44 38,43 38,43
400 Ungern 41,85 40,82 54,42 51,12 55,25
396 Belgien 41,50 39,60 41,00 41,00 41,00
387 Luxemburg 40,50 42,00 42,00 39,80 44,90
369 Spanien 38,65 38,33 39,39 40,11 41,27
332 Frankrike 34,80 34,80 35,00 35,00 35,00
328 Estland 34,36 40,50 36,35 35,64 37,83
325 Polen 34,06 32,99 35,19 34,58 37,18
325 Holland 34,00 32,75 32,75 32,75 32,75
Priserna är i € och ändringar omfattar även veckans valutaförändringar.

Avelsgyltor
Säljare Ålder v 24 v 23 v 22 v 21
Spotmarknaden 5,5 mån 1200 1200 1350 1350