Senaste nytt om priser
och marknaden


Det som står här är arbetskopia, fram tills jag skickar sidan som email på fredagskvällen. Det kan tillkomma uppgifter även senare. Uppdatera gärna innan du läser.


KLS Ugglarps höjer 25 öre denna sega vår
Det har varit segt att få det svenska grispriset att röra sig uppåt, trots förbättringar i flera andra länder, bl a Danmark och Tyskland. Ginsten, Dahlbergs och Dalsjöfors har höjt de senaste veckorna och nu vecka 15 kommer även KLS Ugglarps, med motiveringen bättre försäljning. Nu väntar vi också på Scan och Skövde, som inte höjt alls i vår ännu.
Lövsta Kött visar med sina 17 kr var prisnivån bör vara.
Det verkar vara bra balans på marknaderna för griskött i Europa. Det verkar också vara så, att kyligt väder i större delen av Europa håller grillarna kvar i garaget. Vi väntar således på vårvärme, så att efterfrågan på griskött ökar och priserna stiger.
Jag frågade en grisuppfödare idag vad han, eller en kollega skulle få, om det fanns en last slaktgrisar lediga för leverans. 16,50 kr per kilo blev det raka svaret.
Det priset behövs, och mer, för ännu hörs inte mycket om nya investeringar. Inte från Sverige, men från Ryssland. Skiold i Danmark har fått en order på komplett stallinredning till ett stallkomplex för 5 800 suggor integrerat. Det innefattar även inredning för 140 000 slaktgrisar. Mellan 130 och 140 långtradare ska frakta all denna utrustning mellan Danmark och sydväst om Moskva.
Bygger inte vi, så bygger andra! Det har varit närmare över sundet. Tänk om vi kunnat placera denna inredning i Sverige?
Politikerna är verkligen inte maktlösa, när det gäller att bestämma var det ska produceras grisar och vem som ska ha arbetstillfällena! /LG 120413

Grisskötare
önskas till 300 suggors helintegrerad besättning vid Kristianstad.
Egen rekrytering och foderberedning.
Lars Nilsson, 0709-320 160
320180@telia.com


Stabila priser på EUs marknad för slaktgrisar
Nästan utan undantag är det stabila priser på slaktgrisar i EU den här veckan. De volymer som erbjuds efterfrågas gott, trots att det varit färre slaktdagar i veckan. I Frankrike är de kvantiteter som erbjuds marknaden något avtagande. Trots att behovet av griskött var något mindre under helgdagarna, fortsatte priserna på samma nivå som veckan innan.
Även i Spanien är marknaden väl balanserad. Där har priset fastställts för en period av två veckor sedan före påsk. Precis som i Tyskland har inte priserna ändrats i Holland, Belgien, Danmark och Österrike.
Trend för tyska marknaden: Efterfrågan och utbud är väl i balans i Tyskland just nu. Kötthandeln är visserligen fortfarande inte optimal, men efterfrågan på slaktgrisar är fortfarande god. Det finns hopp om höjda priser när konsumenterna börjar efterfråga kött till grillen, men ännu är det vädret som måste bli gynnsammare. Som situationen ser ut borde det bli en förbättring kommande vecka och som minimum vänas stabila till lätt stigande priser. ISN 120411
Läs senaste nytt på
GrisPortalen
-

Marknadskommentarer, slakterier
Scan och SLS
Vi har en god anmälan och slaktar enligt plan.
Ett glädjande besked är att den varslande strejken inte blir av, då den troligen skulle ha haft en stor inverkan på vår försäljning. I stället har vi en fortsatt bra fart i försäljningen, något lägre efterfrågan på filé, men i övrigt en balanserad affär.
Marknadsläget på smågris är oförändrat.

KLS Ugglarps
Bra efterfrågan på kotlett och karré och en normal efterfrågan på skinka för årstiden. Vi gläds åt en bättre marknadssituation och höjer noteringen med 25 öre.

Ginsten Slakteri
Bengt-Göran Bengtsson: -Det har inte hänt något den här veckan. Marknaden är lugn f n.

Dalsjöfors Slakteri
Magnus Lagergren: -Marknaden präglas denna vecka av stiltje och oro som rådde inför den eventuella strejken.
-Nästa vecka blir viktig för oss, då vi lanserar grillsortimentet i stor skala. Förhoppningsvis blir vädret betydligt bättre.

Skövde Slakteri
Cato Gustafsson: -

Spotmarknaden.se
Paw Matiesen: -Från 1995 till 2011 har mängden mjölk producerad i Sverige sjunkit med 14 %, produktionen av nötkött har gått ner med 4 % och produktionen av griskött är ner med 21 %.
Detta på en växande marknad. Den som kan kapitalismens grunder vet varför…

 
Kalyler för smågrisar och slaktgrisar
På spotmarknadens hemsida finns kalkyler för smågris och slaktgris. Kolla gärna in slaktgriskalkylen! Det ska ju till 17,70 för att klara kalkylen

Österbottens Kött (Atria)
Stefan Saaristo: -Det har varit en god försäljningsvecka, liksom till påsken som dock väger tyngre till fördel för nöt och lamm.
-Vi har balans i slakten, men ett fortsatt underskott på smågrisar.

HK Agri (HKScan
.
Ulf Jahnsson: -Vi har haft en riktigt god slaktvecka och vi har balans för smågrisarna, vilket inte varit så vanligt under senare tid.

Danish Crown
Påsken är över och därmed faller efterfrågan i Europa tillbaka till ett mer normalt läge.
Samtidigt är vädret kallt, inte bara i Danmark, utan över större delen av norra och mellersta Europa. Det betyder, att vi ser en något trög handel med skinka och framändar, liksom att bog och charkråvara flyttar sig långsamt.
Säsongen för karré har inte börjat ännu och det kalla vädret skjuter fram grillsäsongen.
Situationen för bröstfläsk är stabil, medan kotlett, som annars rätade upp sig fint till påsk, nu åter är under press.
Baconmarknaden i England är stabil, medan marknaden för kotlett är pressad. Därmed kan vi riskera, att trycket fortplantar sig till marknaden för bacon under de kommande veckorna.
På marknaderna i tredje land är försäljningen stabil. Ryssland, som rusade upp snabbt till påsk, är nu tillbaka i ett mer stabilt läge.
Marknaden i Kina förlöper tillfredsställande och vi säljer fina volymer. Försäljningen till Japan är stabil.

Marknadskommentarer från grisföretagare
Sveriges Grisföretagare
Mattias Espert:-Det är lugnt på grismarknaden i världen, det sker endast små förändringar på vissa håll. På grund av mycket spekulationer på den amerikanska marknaden, drar en del slutsatsen att priserna kommer att vara nedåtgående den närmsta tiden.
Sojan har gått upp ordentligt nu innan påsk och det är den amerikanska exportmarknaden som driver upp priserna. Även foderspannmålen har gått upp den senaste tiden. Anledningen till dessa uppgångar av foderspannmål är troligen att man har gjort nya bedömningar och skrivit om vissa stora spannmålslager.
Ryssland producerade 838 000 ton griskött 2010 och ökade med 13 % till 940 000 ton 2011. Nu inför 2012 verkar kurvan ha planat ut lite.
Glöm inte att anmäla er till årets stämma den 3 - 5 juni i Örebro. Eventuella motioner ska vara inlämnade senast den 15 april 2012.

Debatt
Tekniska resultatet kan bero på slakteriet!?
Jag sitter och klurar på en sak som har fått mig att börja tvivla på slakteriernas (o)partiskhet vid avräkning.
Vi bytte slakteri för ca 1 år sedan. Då bytte vi på dagen, dvs vi tog föregående slakteris innestående förmedlade smågrisar med oss och började levererade dessa till nya slakteriet som slaktsvin.
Det jag har lagt mången timme på att försöka förklara är varför utbytet (kg slaktgris/tillväxt), kött% sjönk, och andelen anmärkningsfria grisar rasade med 15 % över natten, bara för vi bytte slakteri. Det var samma förmedlingsgrisar som innan.
Jag har jagat förändringar i produktionen, utan att hitta förklaringar. Till slut började jag tro att det var vi som gjort något fel, utan att veta vad.
I dag talade jag med en kollega som undrade hur det går för oss på vårt nuvarande slakteri. Dom hade nu lämnat detta, och vips så hade deras kött% stigit rejält!
Är detta något som fler grisuppfödare spekulerar i?
Skånsk slaktgrisuppfödare

Tack och lov för att vi slutat
Efter att att ha följt den svenska grisnäringen på håll sedan vi stängde samtliga stallar 11-12-31, och dessutom också hunnit känna efter, så måste jag utbrista :
TACK o LOV !!!!!
Med vänliga hälsningar
Mats Höjrup
Ängelholm

Bloggat:
Grisgeneralen

Äntligen bättre tider, det var länge sedan. Många har dock stora hål i plånboken och bankerna verkar ibland tveka t o m om EU-krediterna.
Räntorna går att sänka! Godta inget svammel, utan byt bank om det behövs. Det är inte säkert att du är hos rätt bank, bara för att de har en lantbruksavdelning med s k lantbruksexpert.

Gunnelas blogg
Trots kampanjer som ”Köttfri måndag”, så har den svenska köttkonsumtionen bara ökat. Och den svenska produktionen viker, trots att denna har fördelar från klimatsynpunkt, främjar en god djuromsorg (än så länge) och har en hög grad av livsmedelssäkerhet. Svenska konsumenter vill faktiskt ha svenskt kött.

Bloggar du om grisar?
Starta en blogg om grisnäringen, så får du en länk i @-GRIS. Passar ämnet, kan jag lägga in hela inlägget här ovan. /LG

Skicka dina kommentarer och debattinlägg till gris@agrar.se.
Läs tidigare kommentarer från grisuppfödare på denna länk.

Grisportalen.se och @-GRIS ska ha bästa informationen! Tipsa om nyheter och påpeka ev fel!

GRIS
Berga 311, S-692 93. Kumla
Lars-Gunnar Lannhard
070-6636090, 019-576090
gris@agrar.se
@-GRIS 13 april 2012
Senaste uppdatering gjord 13 april 22,45
Klicka för veckans senaste notering
Klicka här för nästa veckas notering
(Dateras endast upp torsdagar och fredagar)
@-GRIS är en del av tidningen GRIS, med aktuella grisnoteringar och senaste noteringsnytt.
För övriga nyheter se www.grisportalen.se
gris@agrar.se 070-663 60 90, 019-57 60 90
Klicka här för annonspriser!
Grispriserna vecka 16

Partipriset
Scans industripris (tidigare partipris) är gått upp till
21,72 kr. Kött% 58, 69 - 82,9 kg, utan huvud och framfötter.
För att jämföra partipriset med slaktgrispriset måste du dra av ca 7 % på partipriset.

Slaktsvin, grundnotering för bäst betalda viktgrupp
Slakteri Viktgr kg v 16 v 15 v 14 v 13
Lövsta Kött - 17,00 17,00 17,00 17,00
Spotmarknaden Sva flexibla 16,00 16,00 15,35 14,85
KLS Ugglarps Topp* 70-96,9 15,05 14,80 14,80 14,80
Ginsten Slakteri 65-94,9 15,10 15,10 15,10 14,80
Dahlbergs 71-96,9 - 14,50 14,50 14,00
Skövde Slakteri 72-96,9 - 13,50 13,50 13,50
KLS Ugglarps Grund 70-96,9 13,35 13,10 13,10 13,10
Dalsjöfors Kvalitet 77-101,9 13,75 13,75 13,75 13,25
Nyhléns & Hugos. avt flexibla - - - -
Scan 72-93,9 10,27 10,27 10,27 10,27
Avdrag
KLS Uggl. Ej GMO-fria
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
Skövde. Ej integrerad
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
Skövde. Ej GMO-fria
-
-0,20 -0,20 -0,20 -0,20
-
Eko-grisar
Scan Krav 75-96,9 - - - -
Scan Ekologisk 75-96,9 - - - -
Gröna siffror =Ökning Röda = Minskning Oförändrat.
a) Grisarna säljs till svenska slakterier. OBS! Du betalar frakten till slakteriet. Priset är medelpris av vad olika köpare på marknaden vill betala just nu.
Slaktsvin, Norden, noteringar* Gäller endast i kombination med tecknat KLS Ugglarps Leveranskontrakt Slaktgris och med t9,20illhörande ordinarie veckoleveranstillägg.

Skr Slakteri Viktgr. kg val. v 16 v 15 v 14
12,73 Danish Crown 70,0–87,9 dkr 10,70 10,70 10,70
26,28 Nortura 71,1–90,0a nkr 22,47 22,47 22,47
13,26 HK Agri rybsgris 76 – 92,5b euro 1,49 1,49 1,49
12,99 HK Agri grund 76 – 92,5b euro 1,46 1,46 1,46
12,54 Österbottens 78 – 96 euro 1,41 1,41 1,41
13,61 Snellman 80–105 euro 1,53 1,53 1,53
Ländernas avräkningspriser kan inte jämföras exakt med varandra p g a olika prissättningssystem och med varierande efterbetalning, i Danmark ca 1 skr. I Danmark avräknas vid 60 %. Varje procentenhet är värd ca 10 danska öre.
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter. 60 % kött. +40 øre. per kött%. Noroc-korsning +70 øre per kg.
b 101001Finska.html ) Avräkning sker vid 60 % kött. Priset inkluderar inte tillägg.
Danish Crowns notering är bruttonotering. Sedan görs avdrag. Verklig notering kan beräknas till 10 - 15 öre mindre. Exkl efterlikvid.
b)LSOs pris visar från 30/4 2010 grundpris + Primustillägg + nättillägg + effektivieringstillägg, som i princip alla uppfödare har.

Slaktgrisar, garantipris (lägsta pris, vecka)
Slakteri med
offentliga garantipriser utöver individuellt avtalade. Garantipriser som regleras via kontrakt förekommer.
- - - -

Slaktsvin, Europa, landsnoteringar resp korrigerade
Skr Land v 16 v 15 v 14 v 13 v 12
13 apr Landsnotering* euro euro euro euro euro
14,95 Tyskland 1,68 1,68 1,68 1,65 1,60
10 apr jämförbara**
15,27 England - 1,716 1,684 1,668 1,658
15,24 Spanien - 1,713 1,713 1,713 1,713
14,14 Tjeckien - - 1,702 1,656 1,665
14,64 Italien - - 1,646 1,646 1,646
14,47 Tyskland - 1,626 1,626 1,596 1,546
14,34 Polen - - 1,612 1,578 1,574
14,17 Belgien - 1,593 1,593 1,581 1,532
13,99 Danmark - 1,573 1,573 1,547 1,520
13,97 Holland - 1,570 1,570 1,551 1,513
13,89 Österrike - 1,561 1,561 1,540 1,499
13,72 Frankrike - 1,542 1,535 1,545 1,591
12,98 Irland - 1,459 1,469 1,430 1,430
9,54 Sverige - 1,073 1,069 1,060 1,068
* Alla tyska grisföretagare får 2 - 3 cent extra när de uppfyller QS en certifiering för lantbruket (branschkrav).
** Landsnoteringar korrigerade för nationella olikheter i klassnings- och betalningssystem. 56 % kött, fritt gård. 79 % slaktutbyte.
Förutom vid ändrade noteringar, kan siffrorna påverkas av svängningar i kurser på valutorna. Korrigeringar kan även ske i efterhand. Noteringarna kan jämföras med varandra. Enl ISN. Korrigeringsparametrarna ändrade 100803.
Tabellen visar redovisad officiell notering (för Sverige Scan) och inte det verkligt utbetalda pris uppfödaren får. Noteringarna visar inte tillägg eller avdrag för veckans aktuella köttprocent och vikt och inte heller olika tilläggsbetalningar, efterlikvider eller årsbonusar (Danmark dock inkl 0,60 dkr).
Enskilda svenska uppfödare kan ha stora "personliga" avtalstillägg utöver noteringen och standardavtalen (tillägg runt 2 - 3 kr/kg förekommer). Tabellen visar därför lågt verkligt pris för svenska slaktgrisar. Se även faktisk betalning nedan.

Slaktsvin, faktisk betalning (utbet. belopp/slaktade kg)
12 feb Land v 6 v 5 v 4 v 3 v 2
Skr euro euro euro euro euro
13,83 EU, medelpris 1,578 1,550 1,517 1,494 1,503
-
16,57 Malta 1,890 1,890 1,890 1,890 1,890
16,15 Grekland 1,842 1,842 1,857 1,891 1,935
15,47 Bulgarien 1,765 1,765 1,765 1,765 1,765
14,97 Lettland 1,708 1,695 1,668 1,673 1,713
14,88 Italien 1,697 1,688 1,682 1,717 1,754
14,63 Polen 1,669 1,645 1,574 1,511 1,516
14,51 Ungern 1,655 1,638 1,606 1,558 1,579
14,48 Slovakien 1,652 1,662 1,650 1,652 1,675
14,41 Luxemburg 1,644 1,642 1,603 1,650 1,650
14,35 Litauen 1,637 1,603 1,576 1,549 1,592
14,33 Tjeckien 1,634 1,627 1,618 1,619 1,654
14,31 England 1,632 1,641 1,661 1,705 1,705
14,20 Cypern 1,620 1,590 1,650 1,690 1,690
14,13 Tyskland 1,612 1,623 1,591 1,530 1,489
13,97 Österrike 1,594 1,586 1,544 1,460 1,452
13,94 Rumänien 1,590 1,597 1,601 1,620 1,612
13,85 Estland 1,580 1,616 1,644 1,639 1,640
13,74 Slovenien 1,567 1,584 1,531 1,494 1,464
13,68 Finland 1,560 1,529 1,523 1,527 1,541
13,52 Sverige 1,542 1,529 1,528 1,526 1,523
13,41 Portugal 1,530 1,490 1,460 1,470 1,500
13,32 Spanien 1,519 1,476 1,443 1,441 1,463
13,21 Belgien 1,507 1,502 1,457 1,389 1,387
12,80 Irland 1,460 1,459 1,460 1,458 1,458
12,80 Frankrike 1,460 1,460 1,400 1,430 1,430
12,75 Holland 1,454 1,492 1,333 1,348 1,346
12,29 Danmark* 1,402 1,375 1,375 1,374 1,399
De fem största slakterierna i varje land rapporterar till EU faktiskt utbetalat totalt belopp för veckans slaktade grisar. Summan divideras med antal slaktade kilo slaktgris. Priset fångar därmed även in tillägg och avdrag från noteringen, utfall vid klassning, samt även personligt förhandlade tillägg. Men inte bonusar och efterlikvider som betalas vid årets slut.
Priset gäller avblodade grisar, inälvor uttagna, utan tunga, borst, klövar, könsorgan, putsfett, njurar och diafragma.
OBS! Priset är utan huvud. Svenska slakteriers grundnotering (enligt tabellen längst upp på sidan) är med huvud. Detta gör gör att priserna i den här EU-tabellen blir högre. För att jämföra de båda tabellerna ungefärligt, lägg till 7 % på svenska priset.
* Priserna fångar inte in t ex Danish Crowns och Ticans efterlikvider vid årets slut. Räkna därför upp danska priset med ca 1 skr.
Utan att faktisk betalning ändras i resp land, kan priset förändras något i tabellen mellan veckorna p g a förändring av valutorna. Rapporterat svenskt pris vid slakterierna omvandlas först till euro. Sedan räknar jag tillbaka priserna till skr vid senare tidpunkt. När du jämför länders priser, eller priserna mellan olika veckor, använd helst priserna i € för att undvika påverkan av valutakurserna.
Uppdateringar av uppgifter kan förekomma i efterhand.Prenumerera på GRIS!
Fakturera dig själv genom att trycka på någon av knapparna nedan. Skriv ut fakturan. Prenumerationsavgiften finansierar även @-GRIS

Slaktsvin, futurepriser Hannover 2009
Mån 24 aug 30 juli 21 juli 24 juni 17 juni
Sep - 1,560 1,560 1,567 1,556
Okt - 1,455 1,455 1,484 1,470
Nov - 1,440 1,440 1,486 1,463
Dec - 1,425 1,425 1,455 1,460
Jan - 1,350 1,350 1,390 1,395
Feb - 1,450 1,450 1,490 1,490
Mars - 1,470 1,470 1,495 1,495
April - 1,525 1,525 1,525 1,525
Maj - - - - -
Juni - 1,525 1,525 - -
Juli - 1,525 1,525 - -
Aug - - - - -
Futurepriserna är i € per kg slaktad vikt på svinmarknaden i Hannover, enl Alm. Brand Henton.

Priserna på slaktsvin vid ISNs internetauktion
North-West German Internet Pig Market är en auktion över internet för slaktgrisar. Antalet grisar som säljs är inte stort, men auktionspriserna kan ibland ge en tidig indikation om vart officiella noteringarna är på väg i Tyskland.
Auktionsdag
11 april
28 mars
14 mars
7 mars
Utbud
1990
2455
2055
1865
Sålda
1270
1375
1605
1555
Medelpris, euro
1,73
1,71
1,65
1,65
Lägst
1,72
1,69
1,64
1,6
Högst
1,73
1,73
1,66
1,65
Medelpris, skr
15,39
15,16
14,55
14,55

Suggor, galtar köpes för export
Suggor 9,30 kr, galtar 5,30 kr.
Rakt pris med fria vikter och fri klassning!
Göran Eriksson
Göran 0708-42 64 10, Torbjörn 0708-14 31 91
erikssonsdjurtransport@swipnet.se

Suggor, Sverige
Slakteri Kg, 58 % v 16 v 15 v 14 v 13
Knorrevången Fri vikt, klass 9,60 9,60 9,20 9,20
Eriksson Transport Fri vikt, klass** 9,30 9,30 9,30 9,10
Spotmarknaden Fri vikt, klass* 9,00 9,00 9,00 9,00
Ginsten 140,1 kg- 6,80 6,80 6,80 6,00
Dahlbergs 140- - 6,80 6,80 6,80
KLS Ugglarps 140- 7,00 7,00 7,00 7,00
Scan 140- 6,12 6,12 6,12 6,12
Dalsjöfors 58% 7,25 7,25 7,25 6,25
Nyhléns & Hugoson 140- - - - -
Skövde 140- - 5,80 5,80 5,80
Galtar
Knorrevången oflådd 6,00 6,00 5,50 5,50
Eriksson Transport Fri vikt, klass** 5,10 5,10 5,10 5,10
Scan oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
Skövde oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
Dalsjöfors oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
Dahlbergs oflådd 2,15 2,15 2,15 2,15
KLS Ugglarps oflådd 2,30 2,30 2,30 2,30
* Gäller endast hela lass från en lastplats, linje söder om Göteborg.
** Fritt din gård

Slaktsuggor och galtar
samt grillgrisar (brockgrisar)
köpes varje vecka.
Suggor 9,60, galtar 6,00 kr/kg. Fri vikt och klass.
Vi slaktar i Sverige!
Knorrevången Slakt AB
044-42080 info@knorrevangen.se
Transportör Alexander Månsson 070-323 11 61

Suggor, utland
Skr
Slakteri Anm. valuta v 16 v 15 v 14
10,23
Danish Crown 129,9 kg- dkr 8,60 8,60 8,60
19,10
Nortura Fri vikta nkr 16,33 16,33 16,33
Finland
7,56
Snellmans Fri vikt, E euro 0,85 0,85 0,85
5,78
HK Agrii Fri vikt, E euro 0,65 0,65 0,65
5,34
Österbottens Fri vikt, E euro 0,60 0,60 0,60
5,34
Spotmarknaden Fri vikt, E euro 0,60 0,60 0,60
Tyskland
11,65
ZNVG 56 % euro - 1,31 1,31
Galtar
9,04
Danish Crown 109,9 kg- dkr 7,60 7,60 7,60
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m. Klyvda utan huvud och framfötter.

Viktigaste valutorna
Torsdagar v 15 v 14 v 13 v 12 v 11 v 10 v 9
Pund
10,79
10,63
10,59
10,66
10,66
10,70
10,58
Dollar 6,77 6,69 6,60 6,71 6,78 6,79 6,64
Euro 8,90 8,80 8,87 8,88 8,87 8,94 8,82
Dansk 1,19 1,18 1,19 1,19 1,19 1,20 1,18
Norsk 1,17 1,16 1,16 1,16 1,17 1,20 1,18
Yen 8,36 8,13 8,05 8,06 8,11 8,35 8,14
Priset på valutor i skr. Grön = valutan är dyrare. Röd = valutan är billigare.

Smågrisar, Sverige
Slakteri
kr/kg
kr/kg
kr/kg
kr/kg
Klass, kr/kg v 17 v 16 v 15 v 14
Ginsten Slakt 1
Smågrisar, 23 kg - 22,50 22,50 22,50
Dito PMWS-vaccinerade + 20 kr + 20 kr + 20 kr + 20 kr
KLS Ugglarps
Grund 23 kg - 20,50 20,50 20,50
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Ej GMO-fria, per gris -8 kr -8 kr -8 kr -8 kr
Dahlbergs
Särklass D, mell. 23 kg - - 21,00 21,00
PMVS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
Skövde Slakteri
SwedeHam+, 23 kg - - 21,00 21,00
Dito PMWS-vaccinerade +20 kr +20 kr +20 kr +20 kr
-
kr/gris kr/gris kr/gris kr/gris
Dalsjöfors Slakteri 2
Dalsjöfors Kvalitet, 30 kg - 565 565 565
SLS (Scan)
Plus 30 kg - 525 525 525
Marknadstillägg/avdrag - 15 15 15
Ej PMWS-vaccinerade4 -30 kr -30 kr -30 kr -30 kr
Spotmarknaden        
30 kg5, säljare begär ej bud ej bud ej bud ej bud
30 kg5, köpare betalar 700 700 700 700
Finsk smågris 30 kg 85,22€ 85,22€ 85,22€ 85,22€
Dansk smågris 30 kg6 550dkr 550dkr 550dkr 550dkr
Dansk smågris 7 kg6 335dkr 335dkr 335dkr 335dkr
-
Balans i förmedling
Scan, väntan hämt/lev - brist brist brist
KLS Ugglarps - brist brist brist
Skövde Slakteri - - brist brist
Dalsjöfors Slakteri - brist brist brist
Dahlbergs Slakteri - - brist brist
Ginsten - brist brist brist
-
Priserna: Färg visar Prishöjning Prissänkning Oförändrat. Balansen: Färg och stil visar: Överstående, brist, balans
1 Tillägg upp till 106 kr/smågris tillkommer.
2 Tillägg upp till 85 kr möjliga
3 Dalsjöfors Extra är en smågris med extra hög hälsostatus,
bl a PMWS-fri eller PMWS-vaccinerad
4 Tillägg gäller förmedling, vid mellangårds avtalar parterna.
5 Över 30 kg + 5 kr, under -10 kr per kg. Marknaden sätter priset, dvs priset som anges är det som marknaden indikerar just nu.
6 Södra Sverige, danska kronor

Smågrisar, noteringar utland
Vecka v 16 v 15 v 14 v 13 v 12
Skr
Danish Crown dkr dkr dkr dkr dkr
262
Basis 7 kg 221 221 221 218 212
447
Basis 30 kg 376 376 376 370 361
268
SPF+Myc 7 kg 226 226 226 223 217
453
SPF+Myc 30 kg 381 381 381 375 366
273
SPF 7 kg 230 230 230 227 221
458
SPF 30 kg 385 385 385 379 370
1043
Økologi 30 kg 877 877 877 870 864
Nortura, Norge nkr nkr nkr nkr nkr
924
25-kilos 790 790 790 790 790
HK Agri euro euro euro euro euro
440
25-kg, Priimuus 49,50 49,50 49,50 49,50 49,50
Snellmans
596
Klass S40, 30 kg* 67 67 67 67 67
Tyskland
569
ZNVG 28 kg - 64 64 64 63
*) Tillägg för avelsindex 0 - 4 euro/st + mängdtillägg.

Smågrisar i EU, faktiskt avräknade priser
6 nov Land v 44 v 43 v 42 v 41 v 40
Skr euro euro euro euro euro
332 EU, medelpris 36,62 36,01 34,72 34,76 34,60
-
725 Malta 80,00 80,00 80,00 80,00 80,00
578 Sverige 63,79 63,03 60,74 64,43 59,62
566 Slovakien 62,50 53,19 47,41 47,41 50,40
501 Italien 55,27 54,63 54,23 53,99 53,90
433 Finland 47,80 49,53 45,97 45,84 45,60
424 England 46,82 46,82 46,17 45,91 46,32
401 Luxemburg 44,30 44,30 36,80 38,70 34,60
392 Danmark* 43,27 43,25 42,31 42,31 42,32
380 Tjeckien 41,98 42,11 42,08 46,72 46,61
378 Tyskland 41,70 40,00 38,80 38,90 38,70
356 Estland 39,28 39,75 41,40 38,81 43,27
326 Belgien 36,00 36,00 35,00 34,00 34,00
283 Spanien 31,21 29,98 29,26 29,15 29,65
281 Polen 31,04 31,95 30,81 31,06 30,38
259 Frankrike 28,60 28,60 26,60 25,00 23,80
217 Portugal 24,00 24,00 24,00 28,00 28,00
240 Holland 26,50 24,75 23,00 23,00 23,00
208 Ungern 23,04 30,09 22,95 27,26 27,30
Priserna är i € och ändringar omfattar även veckans valutaförändringar.