Senaste noteringsnytt
"Godispåsen" irriterar även Swedish Meats
Scan tecknar leveransavtal med grisproducenter som i fråga om ersättning vida överstiger standardavtalens tillägg för prestationer. Avtalen tecknas i Swedish Meats namn. Samtidigt är Scans notering låg och ligger kronor under konkurrenternas.
-Medlemmar i Swedish Meats hör av sig och är inte nöjda med situationen, säger Lars Hultström, ordförande i Swedish Meats. Mer /LG 081021

Rumänskt slakteri vill köpa slaktade, alternativt levande grisar i Sverige
Ett rumänskt slakteri har kontaktat mig på GRIS och frågat om det är möjligt att köpa halva kroppar, alternativt levande grisar i Sverige. Slakterierna i öst har brist på grisar och köper i flera europeiska länder, men nu börjar det vara ont om grisar i flera länder. Förfrågan gäller 2 - 8 lastbilslass slaktkroppar i månaden. Den prisindikation jag fått överträffar allt i tabellen här intill. Mer /LG 081021

Noteringarna dras nedåt i EU
Pessimism råder på den europeiska grismarknaden den här veckan. Press på noteringen förekommer i nästan varje land. Prissänkningarna varierar från minus 1 cent till minus 8 cent. Danska noteringen kunde motstå att dras med den här veckan och håller föregående veckas nivå. Som en konsekvens av sänkningarna har Spanien hamnat sist på listan över de europeiska noteringarna med Sverige som jumbotvåa.
Situationen för noteringarna är samma överallt på marknaderna, de viker. Slakterierna gnäller över att det är tillgången på slaktgrisar som är för stor. Det är dock inte rapporterat några slaktköer, utan orsaken sägs vara en lugn köttmarknad. Situationen har inte blivit bättre av att exporten till länder i öster stagnerat.
Trend: Noteringens utveckling kommer att påverkas av kommande volymer, samt i kombination med leverantörernas beredskap att leverera. Den framtida svagheten kan inte förutses. /ISN 081021

Tyska noteringen sänks 60 öre, i Sverige är det oförändrat
De svenska noteringarna ligger oförändrade, liksom i Danmark, Norge och hos HK i Finland. Atria höjer 2 cent och hamnar på 1,40 €. HK ligger kvar på 1,37.
Dagens chock kommer från Tyskland som sänker med hela 6 cent, dvs nästan 60 öre enligt dagens dåliga kurs på svenska kronan. Svenska kronan har aldrig varit så svag som nu mot €.
På tal om chock så fick visst en del kvällsmackan i halsen efter min betraktelse förra veckan över grispriserna. Det har varit veckans samtalsämne här och var. Det var väl framför allt det som handlade om "godispåsen", en benämning som används om de tillägg av olika slag som flera, men framför allt en del slakterier bjuder på när nya avtal om grisleveranser ska tecknas. Jag hoppar över vidare kommentarer om den s k "godispåsen" idag, men det finns annars en del nya berättelser från dem som ringt eller mailat under veckan. Men ni som har bjudits ur godispåsen får gärna ringa eller maila och berätta mer.
Roligast är i alla fall att man säger att "precis så här är det".
Min egen middagsmåltid i kväll var grillade revbensspjäll på kolgrill utomhus, men middagen serverades vid köksbordet. Jag håller med finnarna, när de ställer sig frågande när jag skriver om "grillsäsong". Det är väl ingen säsong. Grilla gör man väl året runt!
Det var dock inte revbensspjällen som var intressanta den här gången, utan kolen, eller rättare sagt att det inte var kol, utan vedbitar.
I våras lyssnade jag till ett föredrag om beräkningar över påverkan på klimatet. I somras var jag med vid invigningen av en restaurant som t o m hade med byggmaterialet i byggnaden i klimatberäkningen för maträtterna. När jag kapade veden för vintern röjde jag samtidigt bort en del sly, en del med stammar på 3 - 5 cm som knappast platsade i värmepannan. Jag kapade dem på vedkapen knippevis ungefär lika långa som tjocka. De har nu torkat över sommaren.
I kväll fyllde jag grillen med en hink av de här träbitarna och tände på. Efter en stund sa jag till familjens kvinnor att "jag är lite upptagen, ni får (dock något ovanligt) fixa grillningen.
Vid middagen frågade jag hur det gick att grilla. Svart blev att det var mycket bättre kolbädd än vid tidigare grillkvällar. Helt perfekt tjock glödbädd!
Middagens samtalsämne blev således "klimatsmart". Varför köpa kol på Ica eller Coop för xx kronor säcken och fylla egna grillen, när det finns bättre och klimatsmartare råvara för grilvärmen i allt för många diken och skogskanter?
Man frälser väl inte världens glaciärer med egen kol till grillen, men det är ett exempel på att det finns många sätt att påverka klimatet och kanske är det en affärsidé?
I går presenterades en ny generation Mac-datorer. Ett av huvudnyheterna var grön tillverkning och användning.
Vi i grisbranschen bör ta frågan om klimatsmart och miljöpåverkan på allvar. Det är ingen fluga som dör när vintern kommer, utan kommer att finnas på allas läppar lång tid framöver.
Nästa vecka är det Elmia och då ska vi presentera nyheter därifrån. Här är ett smakprov bakom den här länken, ett säkerhetssystem för grisstallar, som bl a en gammal känd grisuppfödare står bakom. /LG 081017

Skräck för finanskrisen sätter spår i grisbranschen
Det finns en tendens till försämring på marknaden för slaktgrisar i Europa. Den spanska noteringen visar största nedgången med 3,7 cent. Men med tanke på säsongen är det inget som väcker uppseende. Belgien kunde inte hålla priset uppe från förra veckan, utan tvingades backa. För andra gången i rad avviker Holland från den tyska trenden.
Tyskland har åter visat sin roll som trendsättare. Slaktgrismarknaden är i balans och priserna är stabila, trots den globala finanskrisen. Så här långt har den inte påverkat grissektorn, men skräcken finns även på marknaden för griskött. Östra Europa och England kämpar f n med valutaförlusterna.
Reduktionen av grisantalet i hela Europa kommer att bära frukt till sist, under de följande månaderna. Nästa år väntas en reduktion av antalet grisar med ca 4 %. Hittills har inte detta kunnat märkas på priserna överallt.
Trenden är att nästa vecka kommer slaktbanden att gå för full kapacitet och det väntas inte blir grisar överstående. ISN /LG 081017

Läs senaste nytt på
GrisPortalen
-


Marknadskommentarer
slaktsvin
Scan
Den svenska grisköttsmarknaden är fortsatt stabil och efterfrågan är normal för säsongen med fokus på skinka och lite sämre efterfrågan på kotlett och karre. De goda prisnivåerna i Sverige gör att många utländska aktörer försöker sälja sina produkter på den svenska marknaden. Till följd av detta har vi en fortsatt stor prispress även i Sverige genom ökad konkurrens av importkött.

KLS/Ugglarps
Jan-Erik Johansson: -Mycket bra efterfrågan på både KLS och Ugglarps produkter.

Dalsjöfors Slakteri
Peter Johansson: -Marknaden visar inga större ändringar från förra veckan, allt försvinner ut. Det är en stabil marknad, utan avvikelser åt något håll.

Ginsten Slakteri
Bengt Göran Bengtsson: -Det rullar på med försäljningen och det var en hyfsad vecka, men som vanligt inte för karrén.

Boarps Gård
Per Karlsson: -Spotmarknaden.se kommer igång kvartal 1. Vi är med på Elmia, hos Danske Bank, och redogör för vad vi jobbar med. Orsaken till förseningen är att det blir en mer omfattande handelsplats än vi sagt från börja och den blir dyrare att bygga.

LSO (HKScan)
Ulf Jahnsson: -Det är balans i slakten, men överskott på smågrisar, några tusen överstående.
-I övrigt har det varit en normal vecka, som förra.
.
Österbottens Kött
Stefan Saaristo: -Vi höjer 2 cent v 43. Höjningen beror dels på starkare dollar gentemot euron, som gör att vi kan göra bättre affärer, samt mindre utbud av slaktgrisar i de stora produktionsländerna. Detta börjar synas i butikerna i Finland.
-Jag tror vi kan vänta oss att EUs grispriser håller stabil nivå, även om vi får se vissa anpassningar till marknaden, som nästa vecka i Tyskland. Jag tror det blir ett gott år 2009 för grisuppfödarna.
-Vi har hyfsad balans slakten och vi har slaktat allt som anmälts. För smågrisar är det mindre överskott än förra veckan. men fortfarande ett litet överskott.

Danish Crown
På den europeiska marknaden handlas det färska skinkor till oförändrade och dels lite vikande priser. Den vikande konsumtionen av produkterna hos slutförbrukarna är orsaken till det stora utbudet och därmed de pressade priserna.
Framdelar och bog följer detta mönster, dock är avsättningen av produktionsköttet och fettet från trimningen präglad av en rimlig efterfrågan och oförändrat höga priser.
Den engelska baconmarknaden ger svagare priser just nu som följd av ett stort utbud. Svag avsättning av kotlett i Europa, samt viss lageruppbyggnad, är orsaken till volympressen.
För marknader utanför EU är avsättningen oförändrad.
En positiv utveckling i valutakurserna har en positiv verkan på de hemtagna priserna, efterhand som nya kontrakt ingås.

Grisportalen.se och @-GRIS ska ha bästa informationen! Tipsa om nyheter och påpeka ev fel!

GRIS
Berga 311, S-692 93. Kumla
Lars-Gunnar Lannhard
070-6636090, 019-576090
lg.lannhard@agrar.se
@-GRIS 17 oktober 2008
Senaste uppdatering gjord 20 oktober 17,00
Klicka för veckans senaste notering
Klicka för nästa veckas notering
@-GRIS är en del av tidningen GRIS, med aktuella grisnoteringar och senaste noteringsnytt.
För övriga nyheter se www.grisportalen.se
gris@agrar.se 070-663 60 90, 019-57 60 90

Grispriserna vecka 43

Partipriset
Partipriset är inte uppdaterat.

Önskas hyra
Slaktsvinsstall
i sydöstra Sverige
Helst inom två timmar från Oskarshamn.
Intresserad, ring Bengt Siggelin på 0708-48 12 63.
Sudergrisen AB

Slaktsvin, grundnotering för bäst betalda viktgrupp
Slakteri Viktgr kg v 43 v 42 v 41 v 40
Spotpris, Sverige** 73-94,9 17,80 17,80 18,00 18,55
Dalsjöfors Slakteri 70-94,9 16,80 16,80 16,55 16,55
Skövde Slakteri 75-96,9 a16,75 a16,75 a16,75 a16,75
Spotpris, Tyskland* 84-102 16,26 16,40 16,50 16,40
Ginsten Slakteri 65-94,9 16,30 16,30 16,30 16,30
Dahlbergs Slakteri 71-94,9 16,20 16,20 16,20 16,20
Ugglarps Slakteri 70-94,9 15,85 15,85 16,05 16,05
KLS 64-94,9 15,75 15,75 15,95 15,95
SLP 70-96,9 15,10 15,10 15,30 15,30
Blå Kustens Slakteri 73,9-99,9 15,10 15,10 15,10 15,10
Scan avtal 75-96,9 14,80 14,80 15,00 15,00
Nyhléns & Hugos. avt 75-96,9 14,80 14,80 15,00 15,00
Scan ej avtal 75-96,9 13,20 13,20 13,50 13,50
Gröna siffror =Ökning Röda = Minskning Oförändrat.
a = Ny prisskala, där bästa viktklass och kött-% betalas högre, övriga relativt mindre. Det är nu ännu svårare att jämföra noteringar.
* Grisarna exporteras till Tyskland. ** Grisarna säljs till svenska slakterier.
OBS! Du måste i båda fallen betala frakten till slakteriet. Per Karlsson, Boarps gård, Eldsberga, samordnar prisinformationen, samt intresseanmälningar från säljare och köpare. per@boarpsgard.se 0701-74 90 12, fax 035-430 77. Mer info

Sydvästra Skånes Smågrisproducenter
inbjuder tll Höstmöte
”Danish Crown på svensk mark”
Hurva Gästgivaregård onsdagen 12 november kl 18.30
Klicka här för program!

Slaktsvin, Norden, noteringar
Skr Slakteri Viktgr. kg valuta v 43 v 42 v 41
13,69 Danish Crown 70,0–83,9 dkr 10,30 10,30 10,50
24,46 Nortura 71,1–81,0a nkr 21,65 21,65 21,65
13,59 LSO (HK) 75 – 90,5b euro 1,37 1,37 1,37
13,88 Österbottens 77 – 92 euro 1,40 1,38 1,38
14,38 Snellman 80–101 euro 1,45 1,45 1,45
Ländernas avräkningspriser kan inte jämföras exakt med varandra p g a olika prissättningssystem och med varierande efterbetalning, i Danmark ca 1 skr. I Danmark avräknas vid 60 %. Varje procentenhet är värd ca 10 danska öre.
a) Från norska priser ska dras slaktdjursavgift, m m.
b) Avräkning sker vid 59 % kött. Priset inkluderar de tillägg praktiskt taget alla kan få. Det är 1 cent för internetanmälan och 2 cent för tecknat avtal, som utfallet är i snitt för 1 - 3 år.
Danish Crowns notering är bruttonotering. Sedan görs avdrag. Exkl efterlikvid.

Slaktgrisar, garantipris (lägsta pris, vecka)
Inget slakteri har offentliga garantpriser f n.
Slaktsvin, Europa, landsnoteringar resp korrigerade
Skr Land v 43 v 42 v 41 v 40 v 39
17 okt Landsnotering euro euro euro euro euro
16,26 Tyskland 1,64 1,70 1,70 1,70 1,70
13,81 Frankrike - - 1,393 1,388 1,391
12,49 Belgien - - 1,260 1,240 1,260
14,83 Italien - - 1,495 1,495 1,535
21 okt jämförbara*
19,14 Italien 1,930 1,930 1,880 1,880 1,918
17,13 Tjeckien - - 1,727 1,780 1,796
16,27 England 1,641 1,654 1,708 1,660 1,676
15,30 Polen - 1,543 1,581 1,701 1,771
15,73 Tyskland 1,586 1,646 1,646 1,646 1,646
15,67 Österrike 1,580 1,660 1,660 1,660 1,660
15,19 Holland 1,532 1,590 1,609 1,629 1,629
15,01 Belgien 1,514 1,575 1,600 1,575 1,575
15,46 Irland - 1,559 1,597 1,616 1,654
14,88 Frankrike 1,500 1,554 1,563 1,560 1,568
14,58 Danmark 1,470 1,470 1,495 1,495 1,522
14,37 Sverige 1,449 1,505 1,518 1,520 1,570
14,24 Spanien 1,436 1,497 1,534 1,585 1,626
* Landsnoteringar korrigerade för nationella olikheter i klassnings- och betalningssystem. 56 % kött, fritt gård. 79 % slaktutbyte. Siffrorna kan bli korrigerade i efterhand och vid ändrad valutakurs. Kan jämföras. Enl ISN.
Tabellen visar redovisad officiell notering (för Sverige Scan avtal) och inte det verkligt utbetalda pris uppfödaren får. Noteringarna visar inte tillägg eller avdrag för veckans aktuella köttprocent och vikt och inte heller olika tilläggsbetalningar, efterlikvider eller årsbonusar (Danmark dock inkl 0,60 dkr).
Enskilda svenska uppfödare kan ha stora "personliga" avtalstillägg utöver noteringen och standardavtalen (tillägg runt 2 kr/kg förekommer). Tabellen visar därför lågt verkligt pris för svenska slaktgrisar. Se även faktisk betalning nedan.Slaktsvin, faktisk betalning (utbet. belopp/slaktade kg)
12 okt Land v 41 v 40 v 39 v 38 v 37
Skr euro euro euro euro euro
16,35 EU, medelpris 1,649 1,668 1,697 1,725 1,742
-
19,70 Italien 1,986 1,951 1,964 2,007 1,996
19,69 Grekland 1,985 2,022 2,084 2,138 2,134
19,18 Lettland 1,934 1,906 1,889 1,894 1,907
18,70 Slovakien 1,886 1,904 1,924 1,930 1,918
18,49 Litauen 1,864 2,037 2,015 1,984 1,882
18,42 Rumänien 1,857 1,905 1,963 1,973 1,971
18,05 Malta 1,820 1,820 1,820 1,820 1,607
17,80 Tjeckien 1,795 1,806 1,855 1,893 1,851
17,70 Bulgarien 1,785 1,781 1,775 1,774 1,773
17,32 Luxemburg 1,746 1,742 1,740 1,775 1,823
17,30 Tyskland 1,744 1,746 1,747 1,771 1,824
16,86 Cypern 1,700 1,700 1,700 1,700 1,700
16,85 Österrike 1,699 1,700 1,695 1,718 1,770
16,81 England 1,695 1,683 1,677 1,671 1,660
16,75 Ungern 1,689 1,755 1,803 1,807 1,814
16,54 Polen 1,668 1,740 1,836 1,881 1,827
16,42 Slovenien 1,656 1,661 1,665 1,682 1,733
16,40 Estland 1,654 1,667 1,689 1,683 1,678
16,31 Sverige 1,645 1,658 1,675 1,684 1,698
15,58 Belgien 1,571 1,570 1,568 1,591 1,666
15,53 Holland 1,566 1,570 1,570 1,608 1,656
15,48 Irland 1,561 1,560 1,560 1,597 1,599
15,37 Portugal 1,550 1,640 1,640 1,690 1,750
15,37 Frankrike 1,550 1,550 1,560 1,580 1,600
15,13 Spanien 1,526 1,570 1,610 1,660 1,711
15,10 Finland 1,523 1,520 1,522 1,508 1,497
14,31 Danmark* 1,443 1,442 1,468 1,502 1,473
Priset bygger på inrapporterad betalning per kg från de fem största slakterierna i varje land. Slakterierna rapporterar faktiskt utbetalat totalt belopp för slaktgrisarna, som divideras med antal slaktade kilo. Priset fångar därmed även in tillägg och avdrag från noteringen, utfall vid klassning, samt individuella noteringstillägg.
Priset gäller avblodade grisar, inälvor uttagna, utan tunga, borst, klövar, könsorgan, putsfett, njurar och diafragma.
OBS! Priset är utan huvud. Svensk notering är med huvud. Detta gör gör att priserna ovan blir högre.
* Priserna fångar inte in ev efterlikvid vid årets slut. I Danmark betalade Danish Crown ut 73 øre, ca 93 öre, till andelsägarna 2007, vilket bör läggas till danska priset.
Utan att betalningen ändras kan priset förändras något i tabellen mellan veckorna p g a förändring av valutorna. Rapporterat svenskt pris vid slakterierna omvandlas först till euro. Sedan räknar jag tillbaka priserna till skr. Jämför därför helst euro-priserna mellan veckorna.
Uppdateringar av uppgifter kan förekomma i efterhand.

Prenumerera på GRIS!
Fakturera dig själv genom att trycka på någon av knapparna nedan. Skriv ut fakturan. Prenumerationsavgiften finansierar även @-GRIS

Slaktsvin, futurepriser Hannover
Mån 16 okt 9 okt 2 okt 25 sep 18 sep
Okt 1,685 1,680 1,697 1,678 1,674
Nov 1,600 1,672 1,706 1,681 1,690
Dec 1,601 1,650 1,683 1,680 1,687
Jan 1,545 1,582 1,600 1,591 1,590
Feb 1,605 - - - -
Mars 1,600 1,698 1,725 1,730 1,715
April 1,624 - - - -
Maj 1,647 - - - -
Juni 1,658 1,752 1,778 1,770 1,790
Juli - - - - -
Aug - - - - -
Sep - - - - -
Futurepriserna är i € per kg slaktad vikt på svinmarknaden i Hannover, enl Alm. Brand Henton.

Priserna på slaktsvin vid ISNs internetauktion
North-West German Internet Pig Market är en auktion över internet för slaktgrisar. Antalet grisar som säljs är inte stort, men auktionspriserna kan ibland ge en tidig indikation om vart officiella noteringarna är på väg i Tyskland.
Auktionsdag
15 okt
8 okt
1 okt
24 sep
Utbud
615
670
635
550
Sålda
615
530
535
360
Medelpris, euro
1,68
1,73
1,74
1,74
Lägst
1,67
1,72
1,73
1,74
Högst
1,68
1,74
1,75
1,74
Medelpris, skr
16,66
16,89
16,89
16,79

Suggor, galtar köpes för export
Suggor 10,50 kr, galtar 7,35 kr.
Rakt pris med fria vikter och fri klassning!
Göran Eriksson
Göran 0708-42 64 10, Torbjörn 0708-14 31 91
erikssonsdjurtransport@swipnet.se

Suggor, Sverige
Slakteri Kg, 58 % v 43 v 42 v 41 v 40
Göran Eriksson fri vikt & klass 10,50 10,50 10,50 10,50
KLS 140- 9,80 9,80 10,00 10,00
Ugglarps 140- 9,80 9,80 10,00 10,00
Ginsten 140,1 kg- 9,00 9,00 9,00 9,00
Skövde 140- 8,50 9,00 9,50 9,50
Dahlbergs 140- 9,00 9,00 9,00 9,00
Scan 140- 8,30 8,30 8,80 8,80
Nyhléns & Hugoson 140- 8,30 8,30 8,80 8,80
SLP 140,1 kg- 8,30 8,30 8,80 8,80
Dalsjöfors 58% 8,30 8,30 8,80 8,80
Galtar
Göran Eriksson fri vikt & klass 7,35 7,35 7,35 7,35
KLS oflådd 3,65 3,65 3,65 3,65
Ugglarp flådd 3,65 3,65 3,65 3,65
SLP oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
Scan oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
Skövde oflådd 2,40 2,40 2,40 2,40
Dahlbergs oflådd 2,15 2,15 2,15 2,15
Dalsjöfors oflådd 3,00 3,00 3,00 3,00

Suggor, utland
Skr
Slakteri Anm. valuta v 43 v 42 v 41
12,10
Danish Crown 129,9 kg- dkr 9,10 9,10 9,30
18,13
Nortura Fri vikt nkr 16,05 16,05 16,05
Finland
4,66
LSO (HKScan) Fri vikt, E euro 0,47 0,47 0,47
6,24
Österbottens Fri vikt, E euro 0,63 0,61 0,61
6,24
Snellmans Klass E euro 0,63 0,63 0,63
Tyskland
13,49
ZNVG 56 % euro 1,36 1,41 1,41
Galtar
10,77
Danish Crown 109,9 kg- dkr 8,10 8,10 8,30

Viktigaste valutorna
Fredagar idag v 41 v 40 v 39 v 38 v 37 v 36
Pund
12,78
12,17
12,40
12,13
12,07
11,96
11,68
Dollar 7,37 7,05 7,00 6,59 6,72 6,78 6,64
Euro 9,92 9,65 9,71 9,65 9,54 9,51 9,49
Dansk 1,33 1,29 1,30 1,29 1,27 1,27 1,27
Norsk 1,13 1,15 1,17 1,16 1,15 1,17 1,19
Yen 7,26 7,00 6,64 6,23 6,26 6,30 6,22

Smågrisar, Sverige
Slakteri
Klass, kr/kg v 43 v 42 v 41 v 40
Dahlbergs
Särklass D, mellang. 21,30 21,30 21,30 21,30
Skövde Slakteri
SwedeHam+ 21,00 21,00 21,00 21,00
SwedeHam 19,00 19,00 19,00 19,00
SLP
SLP+ 23 kg 20,75 20,75 20,75 21,10
Ugglarps Slakteri
Särklass, -23 kg 20,25 20,25 20,75 20,75
Ugglarpsgrisen, -23 kg 19,25 19,25 19,75 19,75
KLS
KLS Smågris 23 kg 20,25 20,25 20,75 20,75
Ginsten Slakt 1
Smågrisar 23 kg 20,00 20,00 20,00 20,00
Dalsjöfors Slakteri 2 per gris per gris per gris per gris
Smågris 30 kg 556 556 548 548
Dalsjöfors Extra, 30 kg3 566 566 558 558
Scan
Bis Plus 30 kg, mellang. 533 533 533 533
Bis Plus 30 kg, förmedl. 523 523 523 533
Bas 30 kg, mellangårds. 499 499 499 499
Bas 30 kg, förmedling 489 489 489 499
Nyavvanda 9 kg 366 366 365 365
KRAV 30 kg 892 892 892 892
Svenskt spotpris        
Boarps Gård 30 kg4 490 490 490 500
-
Balans i förmedling
Scan, väntetid veckor 2-3 v 2-3 v 2-3 v 1-2 v
Ugglarps Slakteri översk balans balans balans
KLS översk balans balans balans
Skövde Slakteri balans balans balans balans
SLP - - - -
Dalsjöfors Slakteri balans balans balans brist
Dahlbergs Slakteri balans - - balans
Ginsten - balans balans balans
Priserna: Färg visar Prishöjning Prissänkning Oförändrat. Balansen: Färg och stil visar: Överskott, brist, balans
1 Tillägg upp till 106 kr/smågris tillkommer.
2 Tillägg upp till 85 kr möjliga
3 Dalsjöfors Extra är en smågris med extra hög hälsostatus,
bl a PMWS-fri eller PMWS-vaccinerad
4 Över 30 kg + 6 kr, under -8 kr per kg.
m = marknadsavdrag

Smågrisar, noteringar utland
Vecka v 43 v 42 v 41 v 40 v 39
Skr
Danish Crown dkr dkr dkr dkr dkr
277
Basis 7 kg 209 209 214 214 220
481
Basis 30 kg 362 362 370 370 378
284
SPF+Myc 7 kg 214 214 219 219 225
488
SPF+Myc 30 kg 367 367 375 375 383
289
SPF 7 kg 218 218 223 223 229
493
SPF 30 kg 371 371 379 379 387
880
Økologi 30 kg 662 662 668 667 673
Nortura, Norge nkr nkr nkr nkr nkr
689
25-kilos 610 610 610 610 610
LSO (HK) euro euro euro euro euro
486
25-kg, Priimuus 49 49 49 49 49
Snellmans
575
Grund 30 kg A1* 58 58 58 58 58
Tyskland
515
ZNVG 28 kg - 52 52 52 52
*) Tillägg för avelsindex 0 - 4 euro/st + mängdtillägg.

Smågrisar i EU, faktiskt avräknade priser
12 okt Land v 41 v 40 v 39 v 38 v 37
Skr euro euro euro euro euro
397 EU, medelpris 40,06 40,59 40,94 40,89 40,30
-
624 Sverige 62,92 63,84 64,48 64,84 64,72
579 Tjeckien 58,45 58,61 59,47 62,03 60,74
567 England 57,18 57,04 54,38 53,90 53,36
548 Malta 55,32 55,32 55,32 55,32 55,32
520 Italien 52,50 52,17 51,61 50,97 50,97
519 Tyskland 52,40 52,20 52,30 52,70 53,50
502 Slovakien 50,62 60,72 57,05 60,25 41,64
491 Finland 49,54 49,08 49,33 48,73 48,35
436 Belgien 44,00 44,00 44,00 44,50 44,50
416 Danmark* 41,98 42,89 42,89 43,84 43,85
374 Polen 37,73 39,65 41,13 40,23 36,07
347 Portugal 35,00 35,00 35,00 35,00 34,00
333 Ungern 33,59 34,20 34,92 39,99 41,57
332 Holland 33,50 33,50 33,50 33,50 33,50
338 Luxemburg 34,10 34,80 31,70 32,80 34,80
302 Estland 30,52 31,11 31,35 32,75 31,37
272 Spanien 27,52 28,98 30,74 29,10 28,25
259 Frankrike 26,20 25,40 24,80 25,00 25,60
Priserna är i € och ändringar omfattar även veckans valutaförändringar.